Да паднат до 3% на практика означава отказите да се

...
Да паднат до 3% на практика означава отказите да се
Коментари Харесай

Леден Душ За Българите, Които Пътуват Или Живеят В Сащ! Надеждите Остават Мираж!

Да паднат до 3% на процедура значи отводите да се сведат съвсем до нула, сподели министърът преди дни във Вашингтон.

Ние също поставяме старания, като в тясно съдействие с посолството на Съединени американски щати в София осведомяваме българските жители за изискванията, на които би трябвало да дават отговор, с цел да получат виза, сподели тогава Захариева.

Визи за Съединени американски щати са нужни за жители на още 4 страни от Европейски Съюз: Румъния, Кипър, Полша и Хърватия.

Захариева акцентира значимостта да се реализира и съглашение по спогодбата за обществена отбрана, защото в Съединени американски щати живеят към 400 хиляди български жители.

В началото на идната година министър председателят Бойко Борисов ще има публично посещаване в Съединените щати. По нейните думи Съединени американски щати имат предпочитание за работа с България и връщат интереса си към района на Балканите.

" Много пъти по време на визитата чух признателност към България за градивната роля, която играе в района, предпочитание на Съединени американски щати да работи дружно с нас за това да укрепим сигурността в нашия район и нашите съседи да имат европейската вероятност. Активизираме връзките на всички равнища. /.../ И с Майк Помпейо, и с Джон Болтън тематиката " Балкани " беше необятно обсъждана ", посочи Захариева.

Министърът акцентира дадената " извънредно положителна оценка " и означи, че даже е поискано и мнение за обстановката в района.

" Ангажирани са, не мисля, че не са. Може би е имало интервали, в които не е изглеждало по този начин, само че несъмнено това, което аз усетих в този момент в това посещаване във Вашингтон, напъните, които България поставя, са доста високо оценени и даже има предпочитание, получих предложение, за съдействие с двата института по техни стратегии и България в района на страните от Западните Балкани ", означи Захариева.

Много е значимо да се откри трайно решение и водещото да е същинско помиряване сред Косово и Сърбия, означи още Екатерина Захариева. Според нея решението би трябвало да е такова, че да успокои целия район.

" На българската войска изискуем рационализация, безапелационна е Захариева и добави: " Тя би трябвало да е съвместима със стандартите в НАТО. Ние имаме проект като държавно управление, изпълняваме го. Тази година с бюджета се плануват повече пари за българската сигурност - за Министерство на вътрешните работи и МО. Тук съответстват ползите на България и Съединени американски щати ", разяснява министърът по отношение на настояването на Съединени американски щати България (и всички други страни от НАТО) да стигне до 2% военни разноски от Брутният вътрешен продукт.

Захариева разяснява, че не чака изборните резултати и успеха на демократите в Камарата на представителите да доведат до смяна във външната политика на администрацията на Тръмп.

Във връзка с отдръпването на канцлера на Германия Ангела Меркел от лидерския пост в ХДС Захариева счита, че от това няма да пострадат положителните връзки сред двете страни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР