Да отворим този меморандум или от ГЕРБ да предложат друг

...
Да отворим този меморандум или от ГЕРБ да предложат друг
Коментари Харесай

Кирил Петков: Да отворим този меморандум или от ГЕРБ да предложат друг текст

Да отворим този меморандум или от ГЕРБ да предложат различен текст, сподели съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков пред публицисти в Народното събрание. По думите му би трябвало да се направи крачка напред в смяната на институциите.

" Искаме оттук насетне да се минава през процедура и всички политици дружно да се откажем от политическото начало в регулаторите ", уточни Петков.

“Не може да има такова политическо парцелиране “, съобщи тя за меморандума на ПП-ДБ

" Искаме ли да слушаме за идващите Мартин Нотариуса или Пепи Еврото? Не желаеме. Тогава да създадем действителна промяна в правосъдната система, която значи всички ние да се откажем от надзор във Висшия правосъден съвет (ВСС) ", разяснява съпредседателят на ПП-ДБ.

" Тук не става въпрос за " червени линии " на ПП-ДБ, тук става дума за " червени линии " на обществото ", каза още той и изясни, че меморандумът е открита, обществена позиция, с която да приканят сътрудниците си от ГЕРБ-СДС да стартират работа по техния документ или да предложат различен.

Още в първите 10 реда на меморандума е записано, че това е предложение за договаряния, безапелационна е тя

Според него страстта е свършила и би трябвало " сътрудниците да се върнат назад на масата за договаряния ", с цел да кажат кои текстове харесват, кои не и какво съгласно тях би трябвало да се добави. Кирил Петков уточни, че ПП-ДБ са в цялостна подготвеност да водят договаряния и да излъчат преговорни екипи.

Петков посочи, че има огромна разлика сред изпълнителната власт и регулаторите. По думите му регулаторите би трябвало да са самостоятелни, а в изпълнителната власт може да има политическо посланичество.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР