Да отслабна поне още пет килограма Да обиколя Европа Да

...
Да отслабна поне още пет килограма Да обиколя Европа Да
Коментари Харесай

За новите стари решения

Да отслабна най-малко още пет кг

Да обиколя Европа

Да намеря верния човек

В първите дни на Новата година у множеството от нас се основава чувство за едно ново, занапред зараждащо се начало. И до момента в който последователно ни обзема, това чувство ни кара да изпитаме желанието да отгърнем нова страница , да сложим нов старт, надали не да преобърнем живота си на 180◦. И по този начин, преди да сме се усетили, сграбчваме листа и химикала и започваме да изброяваме всички цели, които си слагаме за годината.

 Нова година празненство iStock

Винаги съм си мислела, че има някаква магия в изписването на тези новогодишни решения, които вземаме за живота си. Знам ли, като че ли имаме вяра, че изписвайки ги, ние изпращаме обръщение на Вселената . Заявяваме твърдо желанията си и сякаш на половина ги реализираме. И да, това нормално са цели като гореизброените – отнасящи се до външността ни, персоналния ни живот, кариерата… С две думи – това замязва на рецепта за благополучие. Какво да създадем, с цел да бъдем щастливи през Новата година. Просто вземаме няколко решения и – voilà!

На доктрина всичко това звучи доста хубаво… А и множеството ни познати също го вършат. Не единствено те - непрекъснато се натъкваме на публикации и трудове, съветващи ни по какъв начин да отбележим настъпването на Новата година, вземайки няколко съдбоносни решения за себе си. Проблемът е, че макар целия този прогрес в науката и технологиите, към момента никой не е измислил универсалната рецепта за благополучие. И, уви, проектите не всеки път работят…

Не че има нещо неприятно в правенето на проекти. Но когато вземаме своите значими новогодишни решения, ние сякаш още веднъж пренасяме част от предишното в бъдещето. Защото, разбирате ли, тази година би трябвало да бъдем по-слаби и красиви от предходната и да посетим местата, които не успяхме през предходната и така нататък

Но Новата година е нова по тази причина, че ни слага пред нови провокации, предлага ни нови благоприятни условия, среща ни с нови хора… И колкото и добре да сме си научили уроците от остарялата, те може би не всеки път ще ни свършат работа през новата година.

Затова по-добре да решим какво тъкмо желаеме да създадем през тази година. Цели, към които в действителност се стремим и които в действителност имаме волята да реализираме. Защото, дано бъдем почтени, даже самите ние не вярвахме в изпълняването на някои от новогодишните си решения… Просто беше редно да ги включим. Някакси звучеше правилно… Лошото е, че когато не ги осъществим, се усещаме малко или доста отговорни. Неуспели. Нерешителни даже.

 Нова година празненство iStock

А и, знаете ли, не всеки път се нуждаем от проекти. Има моменти, в които е по-добре да решим на мига, да послушаме вътрешния си глас. Понякога фантазиите се сбъдват, само че те не всеки път се оказват това, което сме очаквали. И тогава боли… Затова дано не се ядосваме на ориста, че не сме получили нещо, и да се замислим за секунда дали в действителност сме го желали и, по-важното, дали сме били подготвени за него.

Последен съвет – в случай че все започнете да вършиме лист със своите новогодишни решения, помислете какво е в действителност значимо за вас и какво би ви направило същински щастливи.

И нека новата година е още по-добра и сполучлива за всички нас!

Автор: М. Маринска
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР