Да оцелееш след като 25 – сантиметров нож е бил

...
Да оцелееш след като 25 – сантиметров нож е бил
Коментари Харесай

Съдят садиста Кирил, който заби нож в главата на момиче ! Наказанието му ще е послание към други насилници

Да оцелееш откакто 25 – сантиметров нож е бил забит до дръжката в главата ти, белият ти дроб е продупчен, ръцете ти са накълцани като бифтек! Да преживееш 8 часова интервенция на мозъка, последвала зараза, да загубиш татко си, който не е издържал на кошмарната панорама, да се разделиш с приятелите си, да напуснеш родния си град и да започнеш всичко изначало.  Това не е сюжет на филм на ужасите, а резюмето на последната година и половина от живота на 21 –годишната бургазлийка П. В., която през 2021 година е нападната от някогашния си съученик Кирил Петров. Двамата са израснали дружно, дълги години били в една компания, а в следствие пристрастеният към хладните оръжия юноша, пробва да трансформира другарството им в любовна връзка. Момичето изрично отхвърля, без да подозира каква ще бъде ответната реакция. Те не може да си показа, че зад маската на интроверта Кирил се крие същински садист. 
Прочетете още
Фаталната дата е 14 март 2022 г ., когато момиче от компанията имало рожден ден. Празнували в жилището на П.В., която била там дружно със сестра си. Всички се забавлявали, Кирил Петков изпил бутилка узо, като авансово бил получил единодушието на домакинята да остане да спи в жилището, с цел да не кара пийнал. Гостите си тръгнали след среднощ, а Кирил траял да пие. Отново възобновил предлагането си към П.В, само че тя изрично му отказала и отишла да легне при сестра си в спалнята. Около 4 часа, пийнал и злобен до краен лимит, Кирил влезнал в стаята на девойките, които спели, седнал върху краката на П. и почнал да я мушка с огромен ловен нож. Момичето почнало да пищи от смут и болежка, а той продължавал да излива гнева си, като  забивал острието в тялото й. Два от ударите са нанесени в гърба й, а останалите по ръцете и шията, на сантиметри от сънната артерия. Междувременно сестрата на П. се събудила от писъците й, видяла я цялата обляна в кръв и се хвърлила с тялото си върху нея, с цел да я защищити. След това докопала някакъв телефон и почнала да звъни на 112.  Кирил се опитал да я спре, а употребявайки това, че той отклонил вниманието си, П.В. го избутала и се пробвала да стане от леглото. Тогава той замахнал за финален път и забил острието до дръжката в главата й.

„ Не го вади! ” , извикал нападателя, когато сестрата на П.В. протегнала ръка към дръжката на оръжието. След минути на място пристигнали служители на реда, които разкрили Кирил, застанал на колене пред жертвата с пострадвания на едната китка. Въпреки, че всичко се случва пред очевидец - сестрата на П.. В., Кирил в началото отхвърля и твърди, че не е отговорен.  Той е отведен в с белезници в арести, а кола за спешна помощ откарва момичето в УМБАЛ „ Бургас ”, където екип от лекари стартира битката за живота й.

Оцеляването на П.В. е същинско здравно знамение. Ножът, който е с 10 сантиметрово острие, е забит в лявото й слепоочие. Момичето обаче е левичар и придвижванията и говорът й се ръководят от дясното полукълбо на мозъка. Острието минава на милиметри от значими кръвоносни съдове, само че без да ги засегне. Въпреки това възобновяване й е постепенно, защото до момента в който е в реанимация получава инфектиране на мозъчната кора /менингит/  и животът й още веднъж виси на косъм.

Нападението вечно трансформира живота на П. В. Няколко месеца, след преживения призрачен сън, фамилията е сполетяно от нова покруса. Вследствие на напрежението, бащата на девойките стартира да получава припадъци, откриват му рак и той умира. Майката и двете й дъщери се местят в Пловдив, с вярата да стартират живота си още веднъж. 

Година и половина по-късно Окръжна прокуратура – Бургас внася обвинителния акт в съда. Кирил Петров е упрекнат по член 116 по отношение на член 115 – за опит за ликвидиране по изключително непосилен метод. Направени са му две психиатрични експертизи, които са открили, че той е изцяло вменяем и е бил наясно какво прави. Тъй като действието е останало незавършено по независещи от причинителя аргументи, го чака наказване като за довършено закононарушение – сред 20 и 30 години затвор. Разпоредителното дело е нарочено за 8 август.

Случаите с принуждение над дами в България се усилват в градация, а всеки ден ставаме очевидци на брутална експанзия - пребити и обезобразени дами, остригани, кълцани, унижавани. Едни от аргументите за ескалацията са възприятието за безотговорност и бавното правораздаване, а последните случаи в Стара Загора демонстрират какви могат да са следствията. Касапницата в Бургас също е показателена - 120 килограмов мъж атакува 50-килограмово момиче с нож в съня му и съвсем я убива. 

" Искам този човек да получи оптималната присъда, тъй като се опита да ме убие в съня ми. Жива съм само с помощта на провидението и на лекарите, които седмици наред се бориха за живота ми " разяснява П. В. пред TrafficNews. " Ако съдът прояви благосклонност към подобен човек, жертвата на идващия подобен садист може и дане е оцелее " безапелационни са околните на момичето. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР