“Да отпадне възможността главният прокурор да има два мандата. Депутатът

...
“Да отпадне възможността главният прокурор да има два мандата. Депутатът
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Да отпадне възможността главният прокурор да има два мандата

“Да отпадне опцията основният прокурор да има два мандата. ” Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски съобщи, че ще предложат в Конституцията да бъде записано участието в Европейски Съюз и НАТО. Това сподели той  в Народното събрание във връзка първото гласоподаване на промените в Конституцията.

„ За “ тях гласоподаваха 161 народни представители

Очаква се след два месеца измененията още веднъж да бъдат гледани на първо четене, защото не събраха нужните две трети от гласовете на всички народни представители. Процедурата планува промените още веднъж да бъдат върнати на първо четене след два месеца.

Предложението за регистриране на участието на Европейски Съюз и НАТО в Конституцията бе направено преди месеци от общественици и интелектуалци, измежду които Росен Плевнелиев, Соломон Паси и други По този метод записано участието в двата съюза няма да може да бъде подлагано на референдум.

Движение за права и свободи ще предложат смяната още на следващия ден

Депутатът изясни, че ще предложат още да отпадне опцията основният прокурор да има два мандата. Според него рецензиите от страна на опозицията към промените са “смешни ”, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Те си вършат акцията. Този месец всички вършат акция – вотове на съмнение, мнения, закачки ”, добави той, представен от “24 часа ”.

“Разбирам ищаха да се промени Конституцията.Постарах се да чувам цялата полемика. 9 часа по-късно не съм спсобен да кажа какво тъкмо ще се промени в Конституцията. Това сподели по-рано съветникът на президента и някогашен министър на правосъдието Крум Зарков в ефира на bTV.

Днес бяха направени доста поръчки

“Към момента не можем да кажем сигурно каква ще бъде българската Конституция, откакто сглобката мине през нея. Доста нежна ми се коства тази работа. Поставените периоди текстовете да бъдат признати доникъде на декември ми се костват невъзможни. Разбирам ищаха да се промени Конституцията, уповавам се това да е за положително, само че законът търябва да бъде спазен, ” съобщи той.

Тази процедура, по бавната писта, до момента в никакъв случай не е била потребление

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР