Да отпадне шестмесечния срок за избор на нов управител на

...
Да отпадне шестмесечния срок за избор на нов управител на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Подуправителят на НЗОК да е шеф до избирането на нов

Да отпадне шестмесечния период за избор на нов шеф на здравната каса желаят от ГЕРБ-СДС. Вместо това хората на Бойко Борисов оферират подуправителят на НЗОК да бъде началник до избирането на нов.

Законопроектът е с вносител някогашния здравен министър Костадин Ангелов и е оповестен на уеб страницата на Народното събрание през днешния ден, когато има изключително съвещание, на което депутатите би трябвало да изберат нов началник на здравната каса и да одобряват на първо четене бюджета ѝ за 2023-а година.

Според в този момент настоящия закон Народното събрание би трябвало да избере нов шеф в период до 6 месеца след свалянето на предходния. Това бе проф. Петко Салчев, който бе освободен предварително поради несправяне с длъжността на 13 март тази година. Така срокът за избор на негов правоприемник изтича след два дни.

Трима бяха претендентите за шефове на НЗОК. Първо претендентът на " Възраждане " Тодор Хинов се отхвърли заради персонални аргументи при започване на месеца, а тази заран се отдръпна и Иванка Динева, издигната от ГЕРБ-СДС. Така остана единствено един искащ - Жени Стайкова, издигната от Българска социалистическа партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР