Да отпадне изискването за поставяне на холограмен стикер на дипломите

...
Да отпадне изискването за поставяне на холограмен стикер на дипломите
Коментари Харесай

МОН предлага да отпаднат холограмните стикери от дипломите за висше образование

Да отпадне условието за слагане на холограмен стикер на дипломите за приключена образователно-квалификационна степен на висше обучение.

Това планува план за промени в Наредбата за държавните условия към наличието на главните документи, издавани от висшите учебни заведения. Промените са оповестени за публично разискване на интернет страницата на МОН, оповестиха от ведомството за Moreto.net.

Първоначално концепцията за слагане на холограмен стикер на дипломите за висше обучение е била посредством него да се удостовери тяхната правота. С развиването на цифровите технологии през годините са създадени и въведени други механизми за надзор на издаването на дипломи, които служат за инспекция и засвидетелствуване на достоверността им.

Регистрите за висше обучение към този момент са усъвършенствани. Предстои и въвеждане на напълно нови функционалности на Регистъра на всички настоящи, прекъснали и приключили студенти и докторанти, по степени на образование и по професионални посоки. Чрез тази промяна той ще се трансформира в задоволително благонадежден инструмент за инспекция и надзор на провежданото образование на съответен студент, а по този метод и за засвидетелствуване истинността на издадената тапия за висше обучение.

Предлаганите промени имат за цел да понижат административната и регулаторна тежест за висшите учебни заведения в България. Те са разисквани и подкрепени от Съвета на ректорите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР