Да отпаднат част от документите, които се вадят за издаване

...
Да отпаднат част от документите, които се вадят за издаване
Коментари Харесай

Улесняват издаването на разрешение за строеж

Да отпаднат част от документите, които се вадят за издаване на позволение за градеж и изработването на устройствени проекти, плануват промени в Закона за устройство на територията, импортирани в Народното събрание от депутати на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “.

С тях се уголемяват условията към способените органи служебно да се доставят с нужната им информация от други електронни държавни и публични регистри.

Така ще се улеснят няколко административни произвеждане по:

Разрешаване изработването на устройствени проекти и техните промени

Изработване и одобрение на подробни устройствени проекти

Одобряване на капиталови планове

Издаване на разрешителни за градеж

Предвиждане на основни промени в капиталовия план по време на строителство

Правомощията на ДНСК

Съставяне, удостоверяване и запазване на екзекутивната документи, която включва цялостен комплект чертежи за фактически осъществените строителни и монтажни работи.

Вадим по-лесно схема на парцел

В законопроекта е планувано заданията за разработване на устройствени проекти, проучвателните и планови работи за съставянето им, както и самите устройствени проекти да се създават в електронен тип.  Електронни ще бъдат и всички текстове и графични елементи на документите по тях.

 

 istock
istock

 

Предвижда се всички процеси, свързани с устройственото обмисляне ш капиталово планиране, да се правят посредством осведомителна система, обслужваща единния указател по устройство на територията . Този указател ще бъде интегриран със системата за несъмнено електронно връчване и по този начин заявителите ще получават електронни документи.

pariteni.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР