Да отменим нещо, което, бидейки нищо, никога не е било

...
Да отменим нещо, което, бидейки нищо, никога не е било
Коментари Харесай

Да отменим нещо, което, бидейки нищо, никога не е било нещо

" Да отменим нещо, което, бидейки нищо, в никакъв случай не е било нещо ".

С тези думи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков заключи какво следва да направи Народното събрание тъкмо преди гласуването на второ четене на промени в закона за държавния запас, с които бе закрита Държавната петролна компания.

Малко по-късно измененията бяха признати единомислещо със 190 гласа " за ".

Държавната петролна компания беше основана през 2020 година по концепция на тогавашния министър - ръководител и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Намерението тогава беше страната да построи верига бензиностанции, които да продават горива с минимална надценка и по този начин да въздействат на ценовите нива и в частните обекти. Друга задача, вменена на новото сдружение, беше да поддържа държавните запаси и военновременните ресурси от петрол и нефтопродукти, както и да построява петролни бази за предпазване на запаси и ресурси от петрол и нефтопродукти. Нищо от това не беше изпълнено.

Въпреки единодушието при гласуването, то бе предшествано от остри диспути, най-много сред представители на ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ". Двете обединения, които официално все още са в едно ръководещо болшинство, упражняваха красноречието си на тематика кой е по-десен и кой в действителност е ляв.

Очаквайте детайлности!

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР