Да отидем на втори поправителен на избори хората вече ще

...
Да отидем на втори поправителен на избори хората вече ще
Коментари Харесай

Васил Тончев: Втори поправителен вот хората ще го възприемат като фарс

Да отидем на втори изправителен на избори хората към този момент ще го възприемат като безспорен фарс, показва пред БНР социологът Васил Тончев.

„ Влизаме в безпорядък. Избирателят няма да го одобри. Ходът на Трифонов е отвън разпоредбите и не би могъл да бъде сполучлив “, разяснява Тончев. Той дефинира ходът на водача на Има Такъв Народ като властнически.

„ Ако до момента имахме едно народняшко държание, на човек непосредствен до народа, на един език и жанр, известен измежду националните маси, в този момент заставаме в позата на образованието, на владеенето на непознати езици, на красивите и умните, само че единствено по себе си това не дава никакви гаранции. Да имаш положително обучение, още не значи, че си политик. Политик не се става с предопределение “, разясни социологът. Според него шоуменът Слави Трифонов не спуска мостове към възможни сътрудници.

„ Подходът на Трифонов е несъответстващ за рамките на една демократично устроена страна “, акцентира Тончев. По думите му, в случай че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се включат в парламентарно болшинство, ще излязат от изолацията, която им постановат партиите на митинга. Според Васил Тончев най-затруднени ще бъдат „ Демократична България “ и „ Изправи се! Мутри, вън! “.

„ След опита със Слави Трифонов България неизбежно ще се върне към естествената политическа конструкция, в която има ляво и дясно. И аз мисля, че това ще пристигна скоро, предвижда социологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР