Да отглеждаш деца в днешното забързано общество е много по-голямо

...
Да отглеждаш деца в днешното забързано общество е много по-голямо
Коментари Харесай

Вечеря у дома намалява риска от алкохол и наркотици при младите

Да отглеждаш деца в днешното забързано общество е доста по-голямо предизвикателство, в сравнение с е било преди 20 или 30 години. Днес, работата ни е обвързвана с повече условия и упования, непрекъснато се разсейваме с всички нови технологии към нас и като цяло животът е по-натоварен от преди. И въпреки всичко всред този безпорядък, родителите би трябвало да отглеждат децата си, а дисциплината заема голяма част от процеса на образование.

За страдание през днешния ден, поведенческите проблеми при децата са много публикувани. Но един елементарен табиет, като този да вечеряш с родителите си всяка вечер може да научи децата на по-добри маниери.

Доклад, оповестен от Националния център по наркотични зависимости в Колумбийския университет, твърди: „ Да се вечеря най-малко 5 пъти седмично, дружно с цялото семейство, фрапантно понижава шанса при младежите за пушене, пиянство и приложимост на опиати. При подрастващите, които вечерят със фамилиите си по-малко от  3 пъти седмично е 3,5 пъти по-вероятно да злоупотребят с медикаменти и да употребяват опиати, 3 пъти по-вероятно да пушат марихуана, повече от 2,5 пъти по-вероятно да пушат цигари, 1,5 пъти по-вероятно да опитат алкохол и 20% по-вероятно да имат 4 или по-ниска оценка в бележника си. “

Освен, че понижава вероятността от корист с разнообразни субстанции, децата, които се хранят със фамилиите си най-малко 5 пъти седмично по-рядко страдат от затлъстяване и други хранителни разстройства, по-рядко вземат участие в незаконни действия, както и по-рядко страдат от ниско самочувствие, неприятно показване в учебно заведение, забременяват в ранна възраст и се поддават на напън.

Така че, нещо толкоз просто като фамилна вечеря може да помогне на доста деца да се усещат спокойни и обичани. Всички деца имат потребност от непоклатимост и построена мощна връзка с родителите си, а в днешно време вечерята е единствената опция за стойностен контакт с всички членове на фамилията.
Много родители работят до късно и децата постоянно си подготвят храната сами или ядат нещо приготвено на открито. Храни, натоварени с мазнини могат да доведат до съществени здравословни проблеми, а вкъщи единствено с няколко качествени продукта можете да приготвите огромна фамилна вечеря и да се наслаждавате на уют и вкусна домашна храна.

Ползите от приготвянето на фамилна вечеря са доста: може всички дружно да приготвите храната, създавайки мощна и трайна връзка посред ви; вие избирате продуктите, с които да приготвите вечеря, вследствие на което имате вкусна и здравословна вечеря и най-важното – фамилията може да прекара време дружно като едно цяло.
Какво е належащо, с цел да се насладите на сполучлива фамилна вечеря? Не доста. Само внимание, предпочитание и избрани качества.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР