Да остане в мача срещу бившият номер 1 в света

...
Да остане в мача срещу бившият номер 1 в света
Коментари Харесай

Григор след победата: Казах си, че трябва да остана в мача

Да остане в мача против някогашният номер 1 в света - Роджър Федерер. Това е била главната тактика на Григор Димитров, която се оказа печеливша.

Българинът победи за първи път носителя на 20 трофеи от Големия шлем и се класира за полуфинал на Откритото състезание по тенис на Съединени американски щати.
Григор съумя! Победи Федерер и е на полуфинал в Ню Йорк! Българинът се наложи над Маестрото с 3:6, 6:4, 6:3, 6:4,
" Започнах малко нервно, видя се и в първия сет. Но непрекъснато си споделях, че би трябвало да остана в мача! Физически се усещах доста добре, усещах добре рамото си, можех да се движа свободно, направих положителни удари. Срещу Роджър постоянно е мъчно, а в този момент съм просто благополучен! ", бяха първите думи на Димитров след 5-сетовата победа.

" След втория сет усетих, че съм влезнал в добър темп, ударите ми се получаваха. Четвъртият сет беше в действителност дълъг. Опитах се да го накарам да остане колкото се може повече на корта. Това беше главната ми цел. След това усетих, че Роджър забавя темпото. Накрая явно не беше на 100%, само че това е тенисът - всичко може да стане. Благодаря на всички ", добави още той.

В идващия стадий на шампионата българинът ще играе против Данийл Медведев. За Димитров това е трето присъединяване на полуфинал на шампионата от Големия шлем. Той беше измежду четиримата най-хубави на " Уимбълдън " през 2014 и на Откритото състезание на Австралия през 2017 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР