Да, още не се знае. Разликата е минимална – 6515

...
Да, още не се знае. Разликата е минимална – 6515
Коментари Харесай

Изборният провал – за Бойко Борисов или за Слави Трифонов?

Да, още не се знае. Разликата е минимална – 6515 гласа повече за ГЕРБ-СДС при 95,22% преброени протоколи. Остатъкът обаче действително е единствено от чужбина, а там Слави Трифонов 29 014 гласа против единствено 8058 за Бойко Борисов.

Видимо е очевидно – ГЕРБ се проваля., само че единствено за 3 месеца Борисов и компания губят още 200 000 гласа! Дори в действителност да са първи, няма да има по-точно изложение на този " триумф ” от думичката „ алегорично ”. Не им мърда загубата на още 15-тина депутати, а с такава парламентарна група към този момент и дума не може да става да влязат като водеща мощ в каквото и да е ръководство – не че в 46-тия парламент е допустимо ГЕРБ да влязат в някакво ръководство. Въобще, няма по какъв начин да отречем – Бойко Борисов влезе в серия на 11 юли, откакто си сподели, че бил за Бразилия против Аржентина на финала на Копа Америка (), че Англия ще бие Италия на финала на Евро 2020 () – има и такива уикенди, залагащите постоянно добре знаят!

За Слави Трифонов обаче обстановката също е тежка. Със сигурност той искаше с бързите избори след април 2021 година да успее да събере задоволително депутати за парламентарно болшинство. Не единствено от " ИТН " (ИТН), само че и от партии, с които Има Такъв Народ може да работи – " Демократична България ” и " Изправи се! Мутри вън! ". И за разлика от това кой ще е публично победител, което още не е ясно, ясно е друго – трите обединения няма да имат 121 депутати!

Което е единствено едната неволя – другата е, че даже без 121 депутати, даже и в случай че е не е " напълно първи ", в очите на обществото Трифонов ще носи отговорност за устойчиво ръководство. И въпреки да приказва по какъв начин резултатът на Има Такъв Народ е " удивителен ", той в действителност е прав, само че в най-лошият вероятен вид и от историческа позиция. Само да си спомним по какъв начин пристигнаха на бял кон Симеон Сакскобургготски и Бойко Борисов! Те не съумяха да вземат властта с най-малко 121 депутати, само че им трябваха едноцифрено число народни представители т.е. един дребен съдружен сътрудник, с цел да ръководят. При Трифонов това е повече от невероятно.

С оглед на обстановката, своя единствен ход – да разгласи държавно управление на малцинството. И вярно за Има Такъв Народ заложи на независим кабинет. При това добре звучащ – да кажем, че Саня Армутлиева може да се счете за противоречивия миг, който всеки прави. Добре звучащ, до предлагането за министър председател – Николай Василев! Човек, който влезе в българската политика със Симеон Сакскобургготски и който мина като кукувица през куп министерства. Ако Николай Василев е признакът на смяната, значи тотално изхвърлям всевъзможни речници! Човек, който се появи в политическия ни живот и потегли от същото свърталище, от което потегли и Бойко Борисов - това около Царя! Какъвто и да е специалист, той има минало, което, да попитам, за похвала ли е?

На всичкото от горната страна Слави Трифонов разгласи и куп цели. Показателно е по какъв начин стартира да ги изброява – от най-популистките, като този, че ще построи колкото би трябвало детски градини. Много мъчителна тематика в София, НО в действителност, с цел да свършиш такова нещо, първо законодателно би трябвало да промениш много неща! Например, за какво в София няма детски градини, изключително в някои региони? Защото няма къде да се строят! А за какво няма – тъй като имаше една безогледна, законово уредена реставрация през 90-те години на XX век, без мисъл за градоустройство и тъй като, да го кажа по този начин – какъв брой общински парцела, където е било планувано да се строят градини от това време, още са общински? Та държавно управление на малцинството ли ще оправи тези бъркотии?

Заявката да няма структурни цели е обяснима поради формулата " държавно управление на малцинството ". Затова и целите са такива, с които да се натрупа рейтинг при осъществяване. Защото за структурни промени би трябвало устойчиво болшинство. И това към този момент е дълготраен проект. Предвид " мажоритарният избор " обаче отново се връщаме на добре познатото остаряло! Докато личността, а не системата, е водещото, общество не се строи!

Освен това - тъй като непрекъснато има приказки по какъв начин ГЕРБ си отива, да го кажа по този начин - тази партия може да си отиде единствено при ръководство, изкарало цялостен мандат. Защото гласовете ѝ са малко под 650 000 - това е много. И в случай че някой желае да я " изчегърта ", ще би трябвало да постави старания да убеди гласоподавателите, че правораздаването работи без засечка. Иначе там, при феодализма, ще гласуваш ли иначе, с изключение на както споделя локалният първи - в случай че искаш да имаш работа и прехранване? Правосъдието обаче няма да проработи единствено в случай че не е " профилирано " - много повече би трябвало, а Слави Трифонов към този момент не приказва повече!

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР