Да организират фестивал на късометражното кино, на кукления театър и

...
Да организират фестивал на късометражното кино, на кукления театър и
Коментари Харесай

Три фестивала за Стамболийски предлагат актьори

Да провеждат фестивал на късометражното кино, на кукления спектакъл и сценичен фестивал за експерти за жителите на Стамболийски оферират актьорите Мигела Шушутева и Димитър Атанасов. Двамата са ръководители на театрална школа " Хамелеон " към Народно читалище " Н. Й. Вапцаров ". Идеите им се споделят и от Жанета Иванова - секретар на читалището и общински консултант.
Кметът на общината Георги Мараджиев разговарял с тях за опциите да се развива в по-големи мащаби културна активност в Стамболийски.
 Георги Мараджиев със сериозна поддръжка за спорта в община Стамболийски Георги Мараджиев със сериозна поддръжка за спорта в община Стамболийски
" Когато приказваме за развиване на спорта в община Стамболийски, би трябвало да имаме поради, че за това са значими освен спортните площадки,...
„ Останах прелестно впечатлен от оценката на двамата създатели за града ни, като място с капацитет да стане фестивален град. Мигела и Димитър желаеха моята поддръжка за реализацията на концепциите, които имат, като първата е да приготвят театрално зрелище с присъединяване на учениците от тяхната школа. Тук ще отворя една скоба - единствено за три месеца те към този момент наброяват 40 души от всички възрасти “, разяснява градоначалникът.
Той декларира цялостната си поддръжка като кмет. И освен това – ангажира се с обезпечаване на финансиране за осъществяване на концепциите им.
„ Защото съм на мнение, че материалното си е материално - имаме потребност от новите улици, радват ни новите паркове, само че са нужни и духовните неща, належащо е да работим и за културата, тъй като всички имаме потребност да гледаме и театрални представления, и нови филми. Имаме потребност от концерти, изключително след дългото затваряне, поради пандемията. В Стамболийски сме щастливи, че имаме и база за развиването на културата - читалището и лятното кино, които след идния ремонт ще са мястото, където ще се развива интензивно креативната активност. Така че, днешната среща беше освен приятна, само че и скоро ще се видят резултатите от нея, тъй като когато има чуваемост, нещата се случват “, е безапелационен Мараджиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР