Да опитате от най-екзотичните храни в света или да се

...
Да опитате от най-екзотичните храни в света или да се
Коментари Харесай

Търсите забавление, спокойствие, климат и дружелюбност на едно място? Ще ги откриете в тези три страни

Да опитате от най-екзотичните храни в света или да се разноските по най-опасните пътища, приключенията имат друга форма за другите хора. Но постоянното излизане отвън зоната на комфорт е по-лесно на някои места, в сравнение с други. News & World Report подреди наскоро най-хубавите страни за завършения въз основа на резултата на всяка страна по пет критерия – „ развлечение “, „ любезност “, „ климат “, „ успокоение “, „ секси “.

„ Отвъд хубавата храна, времето и гледките, които имат и останалите 20 страни в класацията, страните на челни позиции имат нещо общо. Никой от тях не споделя общ език със прилежаща страна и неофициалните стени подтикват опазването на културите им. Ако ви пуснат с вързани очи в някоя от страните в топ пет, ще разберете къде се намирате, секунди откакто прогледнете “, споделя Аналиса Наш Фернандес, междукултурен пълководец и треньор, която е живяла в Бразилия и Италия.

Богатата просвета и природа на страните в челото на класацията обезпечава елементарен достъп до един куп завършения. Военновъздушни сили беседва с локални поданици, с цел да научи какво прави живота им толкоз трогателен.

Бразилия

С оценка 10 в категории „ развлечение “ и „ секси “ бразилците пращят от заразна сила, идваща от локалните хора, които обичат предишното си. „ Харесва ни да се демонстрираме и да се хвалим, че имаме вкусна храна, най-хубавото кафе в света и най-красивите хора “, споделя Артур Соуза, който е роден в Бразилия.

Колкото до приключенията, обширната територия на страната, която е петата по величина в света, я прави лесна за проучване на разнообразните пейзажи по доста разнообразни способи. „ Можете да превключите от каране на сърф по Поророка до отмора на плаж в карибски жанр във Фернандо де Норонха (острови край източното крайбрежие) “, споделя Соуза.
„ Може би ще ви хареса да изследвате някои от неповторимите места като белите дюни на Национален парк „ Маранхенсес “ или дивата природа на Иля Гранде “, добавя той.

Разбира се, феновете на купоните откриват безкрайни завършения в Рио де Жанейро. „ Имаме плажове, остарелият град, гора и мемоари от остарели времена. През нощта би трябвало да изследвате квартал Лапа с толкоз доста разнообразни питейни заведения – от хип-хоп до самба и кънтри музика, тъй че ще са ви нужни дни, с цел да опознаете региона добре “, отбелязва Соуза.

Италия

Италия е най-известна с храната, изкуството и архитектурата си, само че страната е избрана и като приключенска с най-висока оценка в категория „ пейзажи “.

„ В родния ми град Катания, Сицилия, можете да плувате в най-дълбокото синьо море и след няколко часа да сте на върха на най-високия деен вулкан в Европа “, споделя италианският специалист в пътуванията Джорджия Карафа.

Макар че изкачването на Етна носи известно неспокойствие, локалните харесват и обстоятелството, че могат да открият нови културни прекарвания в страната. „ От едно село до идващото, от една котловина до един рид, културата се трансформира, храната варира и даже езикът може да бъде друг “, отбелязва Тим Хъдсън, шеф на туристическата компания Inspired Italy.

Непрекъснато изменящият се пейзаж дава късмет и за разнообразни завършения. През зимата Хъдсън провежда ски сафарита в Доломитите, където групата пътува на ски цяла седмица, а по-топлото време приканва към велообиколки през Тоскана.

Испания

С доста високите си оценки за „ любезност “ и „ развлечение “, приключенията в Испания постоянно са толкоз близо, безусловно на най-близката улица, както споделят локалните поданици. „ В Испания най-вече се любуваме на уличния живот, на празненствата “, споделя Хуан Кастийо, който живее във Валенсия и ръководи туроператорската компания GuruWalk.

„ Всеки ден излизаме от работа за пиво. Тук, във Валенсия, това се случва в прелестния регион на пристанището или квартал Русафа. Хората постоянно приказват и се майтапят. Наслаждаваме се на живота в цялостна степен, а чужденците, които идват тук, скоро стартират да се държат по същия метод “, добавя Кастийо.

Най-важното за кандидат-жителите на Испания е да открият какво премеждие им подхожда най-вече. Ако обичате зимата, насочете се към Мадрид, който е заобиколен от планини и има три ски курорта на един час път с кола, а феновете на по-топлото време е най-добре да се насочат към Барселона.

„ Времето тук (в Барселона) е изумително “, споделя Андре Ариаза, който е от Чили и е създател на компанията Barcelona Eat Local. „ Слънчева светлина през цялата година. Можете да носите маратонки в зимните дни и в никакъв случай да не се тревожите за ботуш “, добавя той.
Въпреки по-студеното време в Мадрид, централното му местонахождение улеснява напредването на други места. „ Никога не сте на повече от няколко часа с кола или с високоскоростен трен от най-удивителното крайбрежие в Европа “, споделя Мат Хъланд, който е от Англия и е основател на The Travel Blogs.

Северното крайбрежие на баската област е изключително известно с местата си за сърф в Сараутс и Сан Себастиан, а южната област Андалусия е известна измежду катерачите и велосипедистите.

Източник: profit.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР