Да, очаква се да има безработица, която ще се увеличи.

...
Да, очаква се да има безработица, която ще се увеличи.
Коментари Харесай

Управителят на НОИ: Подготвени сме за безработицата

" Да, чака се да има безработица , която ще се усили. Това са преди всичко хората, които се връщат от чужбина. Но ние имаме подготвеност да реагираме. Знаете, всички имат право на 60% от осигурителния приход като обезщетение. Има задоволително пари в Национален осигурителен институт – 11 милиарда лв., от които към 400 млн. са планувани за безработица ". Това съобщи Това осведоми в ефира на bTV шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов.
По думите му за момента няма опашки пред Национален осигурителен институт.
" Осигурили сме нужната метаморфоза на работа по отношение на изключителното състояние в страната. По този мотив желая да кажа на всички работещи пенсионери, че техните пенсии ще бъдат служебно преизчислени, което преизчисляване ще стартира от 1-ви април. Тоест дано да не идват до Национален осигурителен институт да подават документи. Не е нужно, пенсиите им ще бъдат преизчислени служебно. Те ще виждат смяната през юни с струпване от 1-ви април. ", добави още Иванов-.
" За безработните също няма да се постанова да идват до Национален осигурителен институт, с цел да подават документи. Когато се записват в Агенцията по заетостта, там ще им бъдат предоставени и документите за Национален осигурителен институт, които по-късно ще бъдат изпратени по електронен път до нас. Всичко това е направено в полза на хората ", добави той.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 25 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР