Да обучиш изкуствен интелект да рисува, отдавна не е предизвикателство

...
Да обучиш изкуствен интелект да рисува, отдавна не е предизвикателство
Коментари Харесай

Изкуствен интелект нарисува Дейвид Боуи и Тейлър Суифт като Пабло Пикасо

 mymotto
Да обучиш изкуствен интелект да рисува, от дълго време не е предизвикателство в света на невронните мрежи. Да му дадеш задача да пресъздаде известна персона в жанр, към този момент е опитвано.

Какво се получава обаче, в случай че би трябвало да се пресъздаде човек по този начин, както прочут художник от плът и кръв би го нарисувал?

Отговор на този въпрос даде Елиът Хигинс, съосновател на проверяващата група " Белинкгат ".

Той описа доскоро повече от седмица - а и сподели - по какъв начин е упълномощил на платформата Neural Blender да нарисува разнообразни реализатори.

Публикацията в " Туитър " стартира с американския реализатор Франк Запа.

Първите, основани от NeuralBlender, на доктрина са такива, каквито биха ги нарисували Пабло Пикасо, Х.Р. Гигер, Франсис Бейкън и Фрида Кало.
Frank Zappa by Vincent Van Gogh, Salvador Dali, Gustav Klimt, Johannes Vermeer.

- Eliot Higgins (@EliotHiggins)

Последваха още на Запа - като нарисувани от Винсент ван Гог, Салвадор Дали, Густав Климт или Йоханес Вермеер; Леонардо да Винчи, Рембранд, Сюзан Райдър или (от по-младите поколения) американеца Кехинде Уайли.

Опитите не престават с реализатори като Дейвид Боуи; с политици и подиуми от актуалния живот (например щурма на Капитолия тази година по Йеронимус Бош); с анимационни филми; със подиуми от филми или поредици за деца като Paw Patrol или Teletubbies; с известни герои на " Марвъл " и Ди Си като Железния човек или Хълк. В последните категории, свързани с развлекателната промишленост, доминират интерпретациите на полския художник сюрреалист Зджислав Бексински.

Според някои консуматори изображенията фактически наподобяват като " същински картини ".

Резултатът в същото време се разяснява със смесени усеща.

Въпросът е дали да вземем за пример Запа в жанр английския художник Франсис Бейкън (едно от огромните имена на актуалното изкуство) или пък Боуи като нарисуван от Вермеер се приближават до духа на създателя, или единствено съчетава детайли, които и той би употребявал в работата си. На места въздействието на съответния художник надалеч не е еднопосочно.
" David Bowie painted by Johannas Vermeer "

- Eliot Higgins (@EliotHiggins)

Експериментът с надалеч не е първата стъпка на такива мрежи в изкуството. Примери могат да се дадат от роботи,, само че и надалеч оттатък изобразителното изкуство. Първият напълно композиран от изкуствен интелект. Само преди няколко месеца имаше и песенен конкурс, на който.

Отвъд рамките на изкуството невронните мрежи могат да се " състезават " и да основат неподозирани артикули - да вземем за пример (или най-малко не е известно да са съществували).

Хигинс отива и по-далеч с опит да се пошегува с изкуствения разсъдък. " Опитах с Робокоп от няколко художници, мисля, че му е мъчно с киборгите ", и показва опитите за пресъздаването им като Пабло Пикасо, Анди Уорхол, Х. Р. Гигер и Едгар Дега.

Има и за известните от " Междузвездни войни " роботи R2D2 и C-3PO. " Не съм сигурен кой кой е, само че не бих желал да ги срещна в тъмна улица. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР