Да обикалят света е най-голямата мечта на мнозина. Но не

...
Да обикалят света е най-голямата мечта на мнозина. Но не
Коментари Харесай

Семейството, което обиколи 93 страни с три деца

Да обикалят света е най-голямата фантазия на мнозина. Но не малко са и тези, които считат, че това е задача невъзможна, когато в уравнението има и деца. Виждали сме обаче не един и два образеца, които потвърждават противното. И всяко пътешестване може да бъде както призрачен сън, по този начин и същински парадайс - зависи от настройката и подготовката.
 Лесли МакНеър - дамата, обиколила 80 страни за девет години с по 10 $ дневно и без смарт телефон
Жената, обиколила 80 страни за девет години без смарт телефон и с по 10 $ дневно

Да бъдеш тук и в този момент - на стотици места по света

В това ни убеждава и едно семейство, което има над 2.9 милиона почитатели в Instagram. Джесика и Гарет Гий стоят зад профила The Bucket List Family. Те са травъл публицисти и родители на три деца - Дороти, Манила и Калиан, които също имат свои профили в обществените мрежи.

Като дребна Джесика не пътува изключително със фамилията си и най-запомнящото се премеждие за нея е визитата на Дисниленд във Флорида. Затова и тя в никакъв случай не си е мечтаела да обиколи света. Но апетитът идва с яденето и колкото повече пътува, толкоз повече има предпочитание да го прави.

Двамата с Гарет са семейство от 2009 година Запознават се по време на църковна работа във Владивосток. А през 2014 година той продава приложението Snapchat което е основал, за 54 милиона $, и е твърдо решен да скъса с работата в офис. Тогава съпрузите са в " странна обстановка " и не знаят много какво да вършат с живота си след тази огромна смяна и внезапно замогване.

Така стигат до решението да стартират да обикалят света и да се срещат с нови култури. С планирането на  до Югоизточна Азия се ражда и концепцията да основат профил в обществените мрежи, в който да споделят прекарванията си - The Bucket List Family. Те считат, че това е съвършеният метод да съчетаят нейните знания в маркетинга и неговите изобретателни умения.

Семейството взема решение да остави милионите от продажбата на приложението като спестявания, и продава огромна част от покъщнината си, с което събира 45 хиляди $ - задоволителен начален капитал за започване на приключението.

Тогава намерението им е да попътуват няколко месеца, да посетят Тайланд, Сингапур, Нова Зеландия и Австралия. Но след малко връщане вкъщи вземат решение да продължат с пътувания. По това време Джесика и Гарет имат единствено две деца, а третото се ражда през 2015 година Така за общо осем години съумяват да посетят цели 93 страни.

След като натрупват толкоз огромен опит, фамилията пътешественици могат да дадат своята оценка на местата, на които са били. Те определят държавата в Централна Америка Белиз като много подходяща дестинация за фамилии. Препоръчват и Аляска за всички, които търсят необикновени приключения със своите наследници, тъй като могат да ловят риба и да се допрян до дивата природа, написа CNN.

Освен това през днешния ден Джесика и Гарет са безапелационни, че избират дългите пътувания пред късите, тъй като ги карат да се усещат доста по-уморени по-късно. Когато са някъде за месец, два или пък шест, те съумяват да си изградят рутина и да се почувстват като вкъщи. А и количеството багаж е едно и също. Тя прекарва цялата си трета бременност в път и макар че не й е по никакъв начин леко, съумяват да се посетят доста места за тези девет месеца.

Съпрузите нито за миг не съжаляват, че пътуват с децата си. Винаги ги включват в подготовката за пътуванията, дават им сами да си приготвят багажа и по този начин за тях всичко е едно огромно премеждие, а стресът е в пъти по-малко. Освен това пътешествениците знаят какъв брой е значимо да останат позитивно въодушевление във всяка ситуация, защотото тяхното въодушевление въздейства доста на това на хлапетата. Разбира се значимо е постоянно да имаш и проект Б.

А присъствието на пътуващото семейство в интернет пространството надалеч не се лимитира до Instagram. Те основават свои профили и в YouTube, и в TikTok, и последователно стартират да получават доходи от рекламодатели. А на последователите си дават много скъпи препоръки по какъв начин да пътуват и да обитават на различни места оптимално икономично.

Това, което най-много липсва на Джесика и Гарет, когато са на път и в разнообразни страни, са техните близки другари. Затова откакто виждат по-голямата част от света, вземат решение да се върнат назад вкъщи. Но и това не се оказва лесна задача.
 Лони Джеймс - дамата, която обикаля света, с цел да се среща с мъже от разнообразни страни
Жената, която обикаля света, с цел да се среща с мъже от разнообразни страни

34 първи срещи в 19 страни за година

Свикнали да спят всяка вечер в различно легло, те първоначално редуват спалните в дома си, с цел да не губят това чувство, което очевидно им липсва. Днес не стопират да възнамеряват следващото пътешестване, само че към този момент се лимитират в границите на няколко месеца.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР