Да няма повече от една съдебна инстанция за обжалване на

...
Да няма повече от една съдебна инстанция за обжалване на
Коментари Харесай

Патриотите искат само една съдебна инстанция за обекти от национално и общинско значение

Да няма повече от една правосъдна инстанция за обжалване на реализация на обекти от национално значение (според решение на правителството) и на обекти от първостепенно значение за дадена община (определени с решение на Общинския съвет или сертифицирани като предпочитани капиталови обекти по Закона за поощряване на инвестициите). Това оферират " Обединени патриоти " - с корекция през преходните и заключителни разпореждания на Закона за ръководство на отпадъците.
Всъщност, с изключение на за реализация, предлагането е и да има една инстанция за обжалване и на проекти.
Като главен претекст е посочена икономическата рецесия поради ковид и нуждата да не се бавят планове. " Патриоти " -те се аргументират, че неправителствения бранш пречел на значими планове с " бланкетни тъжби " и имало хватки като да не се заплаща правосъдна такса, да не се одобряват документи.
Припомняме, че точно поради " Обединени патриоти " се стигна до абсурда с Национален парк " Пирин " и в последна сметка правосъдните решения по проблема в ущърб навръх " патриотичното крило " в управническата коалиция – както за проекта, който щеше да разреши по-лесно застрояване, по този начин и за екооценката на проекта за ръководство на парка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР