Да няма паметник на Съветската армия в Княжеската градина в

...
Да няма паметник на Съветската армия в Княжеската градина в
Коментари Харесай

Столичният общински съвет реши Паметникът на Съветската армия да бъде отстранен

Да няма монумент на Съветската войска в Княжеската градина в центъра на София, реши Столичният общински съвет. Мнозинството от ГЕРБ-СДС, " Демократична България " и " Патриоти за София " разпореждат на регионалният шеф да употребява пълномощията си за преместването на монумента. 

От Българска социалистическа партия се заканиха, че в случай че регионалният шеф почете решението на съвета, ще апелират и няма да разрешат преместването на паметника. Заседанието на Столичния парламент бе придружено с митинги.

Два митинга в отбрана на Паметника на Съветската войска се състояха в София по-рано тази заран. В жива верига пред паметника се включиха поданици на Кюстендил, Перник и Дупница:

- Тук, в центъра на София, ние водиме война с монументи. Така ли вършат във Виена? Така ли вършат в Берлин с паметниците на руската войска там? Тя е освободителка на цяла Европа, а не е единствено на България. Срамно, неприлично.

Представители на политически партии се събраха рано сутринта пред постройката на Столичния общински съвет:

- Като чух, когато тези съветници са дали своят вот за демонтирането на Паметника на Съветската войска, бях от дън душа възмутена.

Сурови яйца и кутии с алена багра полетяха към фасадата на постройката.

Протестиращите затвориха за придвижване улица " Москвоска ". Категорично " срещу " преместването на Паметника на руската войска от центъра на София бяха общинските съветници от Българска социалистическа партия, които бяха и уредници на живата верига пред паметника рано тази заран. Докладът бе подсилен от ГЕРБ--СДС, " Демократична България " и " Патриоти за София ". 

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заключи: " Ние предвиждаме на това пространство, на това място, да няма монумент на руската войска и ние пожелаваме от регионалния шеф да направи всичко в границите на своите пълномощия, с цел да се съобрази с нас като избраници на жителите на София ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР