Да носиш изкуството върху себе си е чувство, което не

...
Да носиш изкуството върху себе си е чувство, което не
Коментари Харесай

FREYWILLE: изкуството върху нас

Да носиш изкуството върху себе си е възприятие, което не се изпитва всеки ден. Или пък е допустимо с изискаността и вдъхновението на бижутата.

Повече от 70 години марката краси ценители, като им дава шанса да се допрян до най-великите майстори на четката.

А какво по-силно може да е чувството от това да покажем отношение към околните или към самите нас в един от най-топлите празници в годината – Коледа. Да поднесем жанр, изтънченост и обич от серията бутикова сбирка е наслаждение, което остава и за подаряващия, и за получателя.

 Hundertwasser Freywille

Богатата гама от бижута и аксесоари FREYWILLE са елементарно разпознаваеми в другите си артистични комбинации подобаващи са за всеки жанр и в същото време носят възприятието за уникалност, тъй като всяко едно от тях е изрисувано на ръка.

Австрийският бранд може да ни приближи до импресионистичния свят на Клод Моне с подаръчен комплект " Orangerie " - обици Carre и колие или пък да ни потопи в постимпресионизма с комплект " Vincent " - гривна Мис и пръстен Дива, въодушевени от Винсент ван Гог.

Различните серии бижута са ръчно направено великолепие, интерпретиращо едни от най-известните произведения на велики художници - един път завършено като колие, различен път се побира в ексцентричен пръстен, присъща гривна или ефирни обеци.

 Гривни Freywille

Сред предложенията се вписват и бижутерските часовници на, достигнали своя връх в хубостта, очарователни с женствения си външен тип с богата композиция от гланц, позлатени гривни или приключени с фина каишка от алигаторска кожа.

Аксесоарите включват и палитра от копринени вратовръзки до изискани златни копчета за ръкавели, елегантни кожени колани и изящни писалки, част от мъжките сбирки на FREYWILLE, които не престават традицията да сливат изкуството и елегантността.

Историята на бижутата не е по-малко забавна от самите тях. Основана през 1951 година в сърцето на Виена, FREYWILLE се трансформира в водач в правенето на бижута, като слага нови високи стандарти освен по метод на основаване, само че и на философско чувство.

 Шал Freywille

Основите дава художничката Михаела Фрей като първичния й фокус върху производството на декоративни предмети от гланц прераства в направата на бижута.

70-те години се оказват мощен интервал за компанията и с цел да успее да се вглъби в креативната си работа, Фрей намира опора за финансовите и правни точки в лицето на доктор Фридрих Виле. След гибелта й през 1980 година доктор Виле продължава да развива компанията благодарение на художничката Симоне Грюнбергер, която става и негова спътница в живота с приемането на семейството му. Нейният огромен принос в развиването на марката е неповторимата ѝ техника за направа на гланц.

Под нейното управление в основата на стандарта в основаването на декорации, се откроява процесът на гланциране като всички бижута на FREYWILLE са ръчно направени във Виена от майстори на жанра, които пазят тайната на направата. Това, което става знае се техният опит и пристрастеност, с които претворяват изкуството и минимализират детайлите в ефирно украшение.

Сътворяването на ръчните произведения напълно не е лека работа. Това е комплициран развой, включваща характерно планиране, нанасяне на пластове, деликатното им изпичане, монтаж. Специална техника разрешава украшението да свети във впечатляващ брой цветови нюанси - ярки, интензивни и дълбоки, акцентиращи върху привлекателността.

„ Креативността е източникът на всичко, което вършим. Това е, което ни кара да сътворяваме артистични творения, които въодушевяват нашите клиенти и акцентират персоналния им жанр. “ добавя Фридрих Виле.

 Celebrate art

И е тъкмо по този начин. В процеса на основаване създателите на FREYWILLE са обединени от почитта към създателите и пристрастеността към дизайна. Резултатът е впечатляващ - както поради високото качество на материалите - злато, сребро, стомана, диаманти (в разнообразни комбинации за другите колекции), по този начин и поради чувството за действителен достъп до майстори като като Винсент Ван Гог, Густав Климт, Клод Моне, Алфонс Муха и Фриденсрайх Хундертвасер.

Именно с усета си към красивото и неповторимото, марката се откроява в бижутерския отрасъл и последователно заема лидерски позиции на европейския пазар.

Още през 1976 година в Лондон отваря порти и първият бутик.

В средата на 90-те години към този момент тясно си сътрудничи с Музея на Виктория и Албърт и стартира лимитирана сбирка емайлирани бижута, въодушевена от английския художник Уилям Морис.

 три дами freywille

Годината е 1995 година когато стартира и работата по първата сбирка Hommage à Claude Monet откакто Фондацията " Клод Моне " се свързва с компанията. Три години по-късно името FREYWILLE към този момент стои и до това на австрийския художник Густав Климт като е направена сбирката в негова чест. През 2018 година следва и такава с произведения на великия Винсент ван Гог.

Да усетим хубостта и изяществото върху себе си не е просто разкош, то е доказателство, че ценим околните си. Всяко украшение от FREYWILLE е подарък, който отразява страстите, съхранява възприятията, вечен е и остава за поколенията.

 Комплект бижута FREYWILLE
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР