Да ни обвиняват в расизъм е изключително грозна постановка. В

...
Да ни обвиняват в расизъм е изключително грозна постановка. В
Коментари Харесай

Пореден горещ дебат в Референдум, този път обаче намесата на полиция се размина

Да ни упрекват в расизъм е извънредно грозна режисура. В Британската империя можем да намерим доста по-грозни подиуми. Дори неотдавна членове на английското кралско семейство се снимаха по какъв начин вършат нацистки привет. Не може поради 15 души целият български народ да се афишира за расистки.

Това сподели в предаването "Референдум " по Българска национална телевизия претендентът за кмет на София от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки. Заедно с него в студиото бяха Йорданка Фандъкова, претендент от ГЕРБ, Борислав Игнатов, претендент от Демократична България и гражданският претендент Мая Манолова. Четиримата дебатираха по отношение на своите стратегии за ръководство на София. "Това, което се случи нощес е неприемливо. Със сигурност мястото на Националния стадион не е в центъра. Като има някакво събитие там, се блокира цялото придвижване центъра на града. Аз упорствам доста от дълго време да се реалокира Националния стадион и към този момент текат диалози за това ", съобщи Фандъкова по отношение на снощния скандал на мача България - Англия.

"Съчетанието сред общински служители на реда и повече видеокамери за наблюдаване ще способства за повече ред и сигурност в града. София не е единствено центъра. Трябва да има сигурност по всички квартали ", съобщи Ангел Джамбазки по тематиката сигурност в столицата.

"Трябва да се употребяват всички съврменни начини, с цел да се подсигурява сигурността на хората. Превенцията е най-важна. Общ център за видеонаблюдение и несъмнено повече служители на реда по улиците ", добави Борислав Игнатов по тематиката.

"В София има 3000 камери за видеонаблюдение. Вече е стартирал план за видеокамери и по кварталите. Този план би трябвало да продължи. Видеонаблюдението е предварителна защита, само че и полицията има своето място. Присъствието на служители на реда в парковете и по улиците също играе ролята на предварителна защита ", безапелационна бе Йорданка Фандъкова.

"Видеонаблюдението до този миг не е помогнало да се разкрият вандалите, които два пъти разряха шатрите ми пред НДК и лепят стикери по колите на хората. Видеонаблюдение да, само че и действително откриване на закононарушенията ", съобщи от своя страна Мая Манолова.

"Ясно ще разпишем всички правила, които би трябвало да се съблюдават от жителите. Личният образец е главен. Правилата ще са за всички и би трябвало да се съблюдават от всички ", разгласи Игнатов.

"Проблемът в София е, че не могат да се събират санкциите. За санкциите не е значим единствено размера, само че и тяхната наложителност ", разкри Ангел Джамбазки.

"Правилата в демократичния свят се постановат със закони. Всеки, който нарушава тези правила, предстои на наказания. Сложихме камери за наблюдаване в бус лентите и виждаме, че към този момент съвсем никой не се движи в бус лентите. Бус лентите имат една единствена цел - да създадем градския превоз доста по-привлекателен. В момента слушам единствено обвинявания на ангро от моите съперници. Аз съм индивидът, който е спрял най-вече публични поръчки. Тук не чух един действителен факт ", разгласи Йорданка Фандъкова по тематиката за публичните поръчки в София.

"Градският превоз и непорочност на въздуха не могат да се решат единствено с едно деяние. Трябва комплекс от ограничения и ние към този момент работим в тази тенденция. Закупуването на нови електробуси е последната част от тези сложни ограничения. Съветниците на Мая Манолова очевидно не я поучават добре или тя се пробва да заблуждава хората. Твърденията, че е ясно коя компания ще завоюва публичната поръчка е клевета. Лично ревизирах и към този момент разгласих, че най-малко шест компании покриват изискванията за присъединяване в търга. Дължим на хората същински и първокласен спор за града, а не хвърлянето на безпочвени обвинявания ", разкри Фандъкова.

"В София би трябвало да има зониране, само че би трябвало да се изградят и многоетажни паркинги ", съобщи проектант Борислав Игнатов по тематиката за паркирането в София.

"В мандата ми на общински консултант се отказахме от картите си за паркиране. Законите са за всички и би трябвало да се съблюдават. Не може чиновниците в общината да са привилегировани. Със сигурност Синя и Зелена зона би трябвало да се уголемяват, само че би трябвало да се съобразяваме с ползите на хората ", съобщи Ангел Джамбазки.

"Залагаме на построяването на буферни и етажни паркинги. За намаляването на трафика е доста значимо да продължим построяването на Околовръстния път и да работим за вътрешните кръгове в кварталите ", разкри Йорданка Фандъкова.

"Относно чистотата на въздуха желая да приказваме за слона в стаята, за който никой не приказва - Топлофикация-София. Тя е докарана до 800 млн. лв. дълг. Дружеството не се ръководи добре и нещата са доста зле. Върви се към последващото задлъжняване на Топлофикация. Трябват незабавни и незабавни ограничения за излекуване на сдружението. Другият главен замърсител на въздуха е трафикът и изгорените газове от участниците в него ", съобщи проектант Игнатов.

"Замърсяването на въздуха се дължи главно на горенето на гуми, гащи и облекла от противозаконните цигански гета. Топлофикация няма чак толкоз огромно значение за непорочност на въздуха. Циганските махали тровят София. Решението е срутване на противозаконните постройки. Хората живеещи там напълно умерено могат да си намерят работа, да си заплащат квартирите и налозите ", безапелационен бе Ангел Джамбазки.

"Опитите за въвеждане на задграничен ръб на Топлофикация е част от опита за приватизация на сдружението. Аз съм предложила въвеждането на безвъзмездни билети за градския превоз в дните, в които има най-голямо замърсяване на въздуха ", разкри Мая Манолова.

"През зимата в действителност най-големият замърсител на въздуха е гореното на твърдо гориво. Вече е стартирал план за подмяната на печките на твърдо гориво ", сподели Йорданка Фандъкова.

"За да спрем презастрояването на София е нужна смяна на Общия организационен проект. Този проект ще покаже какво може да се прави в центъра на София. Моето персонално мнение е, че в историческия център на града не би трябвало да се позволява строителство на високи здания. Нека да се фокусираме върху огромните проблеми, които мъчат София ", приключи Борислав Игнатов.

"На хората им омръзна да се строи в градинките и да висят в трафика. Време е да променим модела ", разгласи Мая Манолова.

Хората чакат от нас решения с съответни планове. Нямаме време за губене и би трябвало всекидневно да работим. Ние предлагаме опит, екип, работа и по-малко приказки ", безапелационна бе Йорданка Фандъкова.

"София има потребност от изчистване на кварталите и унищожаване на гетата. Аз желая София да има връзка с планината и това е част от нашата стратегия. София без гета, София без гей паради, София, в която царува ред и сигурност. За това ще работя ", приключи Ангел Джамбазки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР