Да ни арестуват, ако искат. След като сме решили да

...
Да ни арестуват, ако искат. След като сме решили да
Коментари Харесай

Петьо Блъсков: Става дума за смачкване на един вестник, това е уникален случай


Да ни арестуват, в случай че желаят. След като сме решили да вършим народна власт в мундир

Това е политическа принуда, тъй като формалният мотив е неизпълнени финансови отговорности, което е погрешно, разяснява основният редактор на „ Труд “ Петьо Блъсков пред “България он еър “.

Нашият контракт за наем е преустановен през юли, само че ние продължаваме да си плащаме. Минеков лъже от все сърце, че сме имали дължими наеми, това е елементарно проверимо и сме разгласили документите, посочи за следващ път Блъсков.

Поръчката е на властта, естествено, безапелационен е той.

Не сме търсили борба. Аз търсих Минеков, само че нямаше никакъв отговор. Чувах се с президента, даде обещание да реагира, само че не го направи, описа Блъсков.

За режийните разноски в продължение на години желаеме министерството да изпрати годни финансови документи и няма. Не, не желаят това, употребяват този фиктивен мотив, с цел да мачкат вестника. Защото вестникът е опозиционен сега, сподели още основният редактор на „ Труд “.

Имаме голям списък, имаме големи машини, сървъри. Помолих регионалния шеф Митко Димитров да отсрочи това нещо. И знаете ли какво ми сподели – в случай че го направя, Минеков ще ме уволни на първото съвещание на Министерския съвет, описа още Блъсков.

Думата цензура е мека, става дума за смачкване на един вестник. Това е неповторим случай, няма подобен и преди 1990 година, съобщи той.

Да ни арестуват, в случай че желаят. След като сме решили да вършим народна власт в мундир, добави той.

Цялото това нещо е режисирано от служебното държавно управление и неговия съставител. И той има нахалството през днешния ден, че не се месел, уточни Блъсков.

Иде началото на президентската република. Не приказвам за конституционно определение, а за подмолно. Първият, който е на конци, това е Рашков, другите ще ги чуем след това, предизвести Петьо Блъсков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР