Да не внесат бюджет беше много разумен ход на служебното

...
Да не внесат бюджет беше много разумен ход на служебното
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Да не се внесе бюджет е добър ход, защото щеше да започне наддаване в парламента

„ Да не внесат бюджет беше доста рационален ход на служебното държавно управление, тъй като какъвто и бюджет да беше влезнал, той щеше да зададе едно съществено наддаване от другите политически сили в Народното събрание “. Това съобщи някогашният финансов министър Симеон Дянков пред Българска национална телевизия.

Обясни, че сега бюджета е в недостиг, което значи, че през идната година няма да има задоволително за обществените разноски.

„ Тази година те станаха за сметка на харчене по инфраструктурни планове, които по този начин и не се реализираха. Точно по тази причина за последваща година оставаме с готовност за нов бюджет, другояче няма да строим инфраструктура “, добави той.

„ Реално бюджетът за тази година има недостиг от към 3 милиарда лв., които липсват, с цел да се усилят пенсиите. За да се покрие тази дупка цялата сума от 2,6 милиарда лв., която би трябвало да пристигна от Брюксел през декември, ще иде за покриване на този недостиг на обществените заплащания “, сподели Симеон Дянков.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР