Да не се ваксинират срещу коронавирус децата между 12 и

...
Да не се ваксинират срещу коронавирус децата между 12 и
Коментари Харесай

Британски експерти: Децата между 12 и 15 години да не се ваксинират срещу COVID-19

Да не се имунизират против ковид децата сред 12 и 15 години. Становището се поддържа от английските специалисти, които поучават държавното управление в Лондон. Англия още не е взела решение за всеобщата имунизация на тази възрастова група. То е основно, поради новата образователна година.
Според специалистите обаче Англия не би трябвало да следва образеца на Съединените щати, Израел и няколко европейски страни, които имунизират тези деца. Учените споделиха, че разликата сред изгодите от имунизацията и редките странични резултати не е задоволително огромна. Децата доста по-рядко страдат от тежък COVID-19 спрямо възрастните и това прави потребността от имунизация по-малка.
„ Балансът сред изгодите и рисковете от имунизациите е прекомерно внимателен, когато приказваме за деца. Това ни кара да се въздържим от рекомендация те да се имунизират. Броят на децата, развили тежка форма на заболяването, е доста дребен и съвсем постоянно това са деца с други болести. Нашата рекомендация е да се имунизират единствено тези, които имат болести, представляващи евентуален риск при COVID-19”, съобщи Адам Фин - педиатър и консултант на държавното управление в Лондон. *Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР