„Да не се успокояваме от резултатите, а още по-активно да

...
„Да не се успокояваме от резултатите, а още по-активно да
Коментари Харесай

Борисов: Трябва да съберем още приходи

„ Да не се успокояваме от резултатите, а още по-активно да работим, би трябвало да съберем повече приходи” – по този начин министър председателят Бойко Борисов разяснява на днешното държавно съвещание данните за касовото осъществяване на държавния бюджет и на главните индикатори на консолидираната фискална стратегия за първото полугодие на 2017 година

Според информацията, импортирана от министъра на финансите, салдото по КФП на касова основа към месец юни 2017 година е позитивно в размер на 1 746,7 млн. лева (1,8% от прогнозния БВП). Посочено беше, че по предварителни данни за месец юли то се усилва на близо 2 милиарда лева или към 2% от Брутният вътрешен продукт.

По думите на Борисов, когато има непоклатимост в политическата среда и съгласуваност в дейностите на приходните организации, службите и прокуратурата, идват и резултатите. „ Не го споделям с укор. Всяко разлюляване в страната става парадайс за контрабандата”, уточни министър-председателят, като даде образец с понижените доходи по време на служебното държавно управление.

Той съобщи, че ще продължи дейната работа за събирането на всеки лев в държавния бюджет, тъй като тези средства са нужни за доста браншове, за съфинансиране на европроектите и за планове за възстановяване на градската среда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР