Да не се променя шофьорският изпит, преди новата система да

...
Да не се променя шофьорският изпит, преди новата система да
Коментари Харесай

Да не се променя шофьорският изпит, преди системата да бъде тествана

Да не се трансформира шофьорският изпит, преди новата система да бъде тествана, приканиха от СБА. От автомобилния отрасъл пък разкритикуваха смяната, предвиждаща кормуването да се прави на напълно чужд автомобил, вместо на образователния, с който са привикнали курсистите. Преди седмица държавното управление одобри промени в активността на Държавна ревизия по превоза, предвиждащи шофьорския изпит да се организира на тъй наречените бели коли, в отсъствието на инструктора. Според Съюза на българските автомобилисти новите правила са признати преждевременно. От Министерството на превоза дадоха обещание да съветват с сектора новите правила за работа на ДАИ.

"Тези неща, съгласно мен, би трябвало да се вкарват първо като се опитват, ревизират на процедура и тогава да се вкарват, защото това е доста сериозна смяна в изпитите. Не може по този начин, купуваме 100 автомобила и от на следващия ден почваме да караме ", сподели Емил Панчев от СБА пред Българска национална телевизия.

Според СБА посредством премахването на инструктора в изпитния автомобил няма да отстрани корупцията, защото тя не се генерира от обучителите, а от изпитващите. Правиха се бели стаи, те бяха пробити по най-елементарен метод, в този момент са бели коли. Резултатите не са сполучливи за страната в тази борба.

Според автомобилния играч Калин Банчев е неточност изпитът да се организира на чужд автомобил вместо на машината, на която се е обучавал курсиста.

"Всеки автомобил е друг. Каква е спирачката - може да е по-чувствителна или не. Рейката - дали е електрическа, радиус на завой. Най-елементарните неща, когато един човек е притиснат - да си настрои седалката, огледалата, да види къде са уредите.Тази неща биха тормозили всеки един претендент водач и би изпаднал в суматоха още преди самия изпит ", сподели специалистът.

Според Банчев младите водачи ще се стресират, в случай че изпитните задания при кормуването и маршрута да се подават от електронна система, а не от човек.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР