Да не се предприемат пътувания в област Смолян, ако не

...
Да не се предприемат пътувания в област Смолян, ако не
Коментари Харесай

Да не се предприемат пътувания в Смолянско, ако не са наложителни

Да не се подхващат пътувания в област Смолян, в случай че не са наложителни, заради усложнената конюнктура след продължителните превалявания, предизвестява регионалният шеф на Смолян Недялко Славов. В община Златоград довечера се състоя ексклузивен брифинг след случай, при който умря мъж след срутване на кална маса върху ловна хижа в региона на с. Долен. Още двама ловци, намирали се в хижата сега на свличането, са получили контузии и са настанени в болница.

Нивата на реки в региона се повишават в резултат на продължителните превалявания, които в последните часове са извънредно интензивни, осведомят от регионалната администрация. По р. Черна в рамките на Смолян има няколко сериозни сектора, в които съществува заплаха от преливане.

Инцидентът, при който през днешния ден следобяд умря мъж край златоградското с. Долен, е породен от свлечена земна маса вследствие на изобилните превалявания. Калното свлачище се е изсипало върху ловна хижа, в която е имало осем души.

Особено покачване на водата в речните корита се следи при р. Върбица, Арда, Черна и Бяла, прецизираха от регионалната администрация. Вследствие на преваляванията има спиране за малко време на електрозахранването на обособени места. Преляла река е прекъснала път сред селата Жребово и Кестен. В Смолян са мобилизирани доброволци, с цел да се реагира, в случай че дъждовете продължат и се стигне до преливане на речни корита.

По отношение на язовирите няма терзания, тъй като в тях има задоволително свободен размер към този момент, бе посочено на брифинга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР