Да не се политизира съдебната система и да се забрани

...
Да не се политизира съдебната система и да се забрани
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Няма категорични данни, че Полфрийман се е поправил

Да не се политизира правосъдната система и да се забрани външно финансиране на магистратски сдружения. Това приканиха в Сутрешния блок на Българска национална телевизия юристите Ясен Тодоров и Антон Станков, по отношение на освобождението на Джок Полфрийман.

И двамата считат, че той не е трябвало да бъде освобождаван предварително. Полфрийман е излежал повече от половината си присъда, само че няма безапелационни данни да се е поправил. Според двамата адвокати тъкмо противоположното демонстрират отчетите на Софийския затвор.



"Аз прочетох мнението на юрисконсулта на Софийския затвор и то е изрично, че Полфрийман не се е поправил, не са изпълнени задачите както на специфичната самостоятелна предварителна защита, по този начин не могат, в случай че той бъде предварително освободен, няма да бъдат изпълнени задачите на генералната предварителна защита всички останали членове на обществото да правят закононарушения ", сподели някогашният член на Висш съдебен съвет Ясен Тодоров.



"Седем страници негативно мнение от страна на Софийския затвор, да постановиш такова определение съгласно мен е неприемливо, това е тотално в прорез с практиката на съдилищата ", добави някогашният министър на правораздаването Антон Станков.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР