Да не позволяваме на Ердоган да ни изнудва, да не

...
Да не позволяваме на Ердоган да ни изнудва, да не
Коментари Харесай

Шулц иска Европа да развали миграционната сделка с Ердоган

" Да не разрешаваме на Ердоган да ни изнудва, да не клякаме пред турския президен т ", прикани в изявление за Deutsche Welle претендентът за канцлер на немските социалдемократи Мартин Шулц.
Броени дни преди парламентарните избори в Германия претендентът за канцлер от Социалдемократическата партия и неин водач Мартин Шулц още веднъж насочи остра рецензия към турския президент Ердоган.
Положението с човешките права в Турция е недопустимо, съобщи Шулц: " Ако на следващия ден решите да заминете за Турция, с цел да вършиме репортаж, не мога да Ви подсигурявам, че няма да се окажете в пандиза ", сподели водачът на немските социалдемократи. В момента няма доста смисъл да се беседва с президента Ердоган. Преди това Шулц неведнъж беше оповестил, че е за прекратяването на предприсъединителните договаряния с Анкара за участието на Турция в Европейски Съюз . Ако няма различен излаз, той би подкрепил и прекратяването на съдействието с Турция по въпросите на бежанската политика : " Във всеки случай няма да се огъна пред Ердоган. Не бива да се оставяме да бъдем изнудвани ", сподели още Мартин Шул, представен от БГНЕС.
Ако бъде определен за канцлер, Шулц ще приказва в прав текст също и със страните членки на Европейски Съюз, които отхвърлят да одобряват бежанци. По отношение на Унгария, да вземем за пример, може да се употребява европейското финансиране: през идващите 7 години следва да бъдат разпределени общо към 900 милиарда евро. " Солидарността е принцип - и това важи както за финансирането, по този начин и за приема на бежанци ", уточни Шулц.
По-нататък той се разгласи за въвеждането в Европа на миграционни правила с твърди контингенти и квоти . Законите за предоставяне на леговище обаче не би трябвало да бъдат променяни. А що се отнася до африканските страни, в това число недемократичните, съдействието с тях може да понижи мигрантските потоци към Европа. Но това би трябвало да става единствено с присъединяване и под контрола на интернационалните организации, добави Шулц.
напомня, че резултатите от множеството социологически изследвания преди парламентарните избори в Германия сочат, че ръководената от Мартин Шулт ГСДП отстъпва пред сегашния канцлер от ХДС Ангела Меркел. Въпреки това той не се отхвърля от позициите си.
По-рано Меркел също загатна, че е допустимо да се премислят връзките с Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР