Да не мислят много за това, което ще се случи

...
Да не мислят много за това, което ще се случи
Коментари Харесай

Алонсо: Готов съм за душ с бира

" Да не мислят доста за това, което ще се случи след мача ". Такъв съвет даде треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо на футболистите си, които може ди са на 90 минути от първи историческа шампионска купа в 120-годишната история на клуба, заяви Агенция Франс Прес.

Все още без загуба в 42 мача през сезона отборът от Леверкузен приема Вердер Бремен в неделя от 18:30 часа в 29-ия кръг на Бундеслигата и при победа ще бъдат недостижими на върха.

" Отборът е съсредоточен, концентриран. Имам им доверие и в случай че създадем това, ще имаме защо да честваме. Но има 90 минути игра за тази победа ", изясни испанецът по време на конференцията си.

42-годишният Шаби Алонсо към този момент познава тази обстановка като състезател, когато е трябвало да речели трофеи с Реал Мадрид и Байерн Мюнхен. " Да не мислиш доста за това, което ще се случи след това ", посъветва той играчите.

" За шанс това не е единствената ни опция да спечелим. Но, несъмнено, желаеме да спечелим още в неделя. Да честваме купа вкъщи с почитателите ще бъде хубаво ", пожела си той.

Технически Байер Леверкузен може да бъде първенец още в събота пред тв приемника, в случай че Байерн Мюнхен загуби вкъщи от борещия се да не изпадне Кьолн и в случай че Щутгарт падне от Айнтрахт Франкфурт.

" Това ще бъде доста огромна изненада. Ако би трябвало да бъда почтен, избирам да спечелим купата на терена след наша победа ", съобщи треньорът.

Усмихнатият Шаби Алонсо отговори на майчиния си език на въпросите на испанските публицисти, пристигнали да отразят триумфа му, а по-късно преведе всичко на немски.

Той отхвърли да приказва за възможни празненства, само че призна, че е " подготвен " за обичайния душ с бира, който играчите на първенеца в Германия устройват на треньора си след последния съдийски сигнал.
 Чаби Алонсо: Леверкузен не мисли за купата в Германия
Чаби Алонсо: Леверкузен не мисли за купата в Германия

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР