Да не ми пробутват теорията за "Килърите" и "Наглите". В

...
Да не ми пробутват теорията за "Килърите" и "Наглите". В
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Да не ми пробутват теорията за "Килърите" и "Наглите"


Да не ми пробутват теорията за "Килърите" и "Наглите". В качеството си на какъв Петър Христов е срещал вътрешният министър с един нарушител? По какви правила е била извършена тази среща? Управляващите да поемат отговорност и да обяснят.

Това сподели Кирил Добрев от Българска социалистическа партия на конференция в централата на партията, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според Добрев напоследък границата сред бизнеса и политиката е доста размита. Основният въпрос е могат ли институциите да подсигуряват сигурността на жителите, запита той.

Според него случая със убития предприемач в София припомня срещата на Румен Петков с братя Галеви, след която Румен Петков си отиде. Ще последва ли Цветанов този образец, запита Кирил Добрев.

Той заяви, че първа точка в Народното събрание на следващия ден – първия работен ден на депутатите след дългата почивка, ще бъде чуване на Бойко Борисов по отношение на обстановката в страната.

Добрев съобщи, че макар изявленията на ръководещите, опозицията не се пробва да саботива европредседателството. „ С това, което се случва последните месеци и дни няма по какъв начин да не се изложим оптимално. Ние от опозицията сме единствено бледа сянка в този опит за дискредитиране на България, има нещо по-важно от европредседателството - сигурността на жителите и гостите от чужбина ”, съобщи Добрев.

Започваме с похищение преди месеци и ни успокоиха, че бандите за отливане не са се върнали. Минахме през опит за убийството в центъра на София на данъчен контрольор - никой не разбра за какво е осъществен този опит. Всички споделиха, че това е опит за нападение против страната, само че няма резултат и от дейностите на страната. Минаваме през шесторното ликвидиране, което се твърди, че е от битов темперамент! В цялата тази битова драма има нещо притеснително, страната не може да прибере 8 години човек с влезнала в действие присъда! Наглото и демонстративно ликвидиране на Петър Христов дали е политическо или бизнес? Не мога да кажа. Проблемът е, че напоследък границата сред бизнеса и политиката е доста размита. Ако приемем тезата на ръководещите, че той е честен човек, то тогава всички честни и почтени българи могат да бъдат доста обезпокоени, че някой може да им отнеме живота с няколко патрона, продължи Кирил Добрев.

Страхувам се, че истината е друга и, че Велико Търново е следващото феодално притежание, сходно на Добрич, където някой се вихреше със суджуци. Подобно на Хасково, където братовчеди и близки са разпредели публични поръчки. Страхувам се, че Велико Търново е следващото феодално притежание, където някой, с цел да си разреши да прави бизнес, е трябвало да води диалог с този човек, съобщи Добрев.

Да не ми пробутват теорията за „ Килърите ” и „ Наглите ”. В качеството си на какъв Христов е правил среща на Цветанов като министър с един нарушител. Къде е била осъществявана срещата? По какви правила е била извършена тази среща? Основният въпрос е могат ли институциите да подсигуряват сигурността на жителите, продължи да задава въпроси Добрев.

За да може министър председателят да се приготви, първа точка в Народното събрание ще бъде чуването му по отношение на обстановката в страната, съобщи още той.

В отговор на журналистически въпрос Кирил Добрев сподели, че тематиката на вота за недовие остава корупцията, в която влиза и престъпността.

Кирил Добрев сподели още и, че целите на левицата за новия политически сезон ще станат известни на следващия ден с експозето на Корнелия Нинова в Народно събрание. За Истанбулската спогодба и други въпроси, като развиване на планинския туризъм, доклад на ПГ и на общинските съветници, Българска социалистическа партия ще дадат тази в събота - 13 януари, когато ще се организира съвещание на Националния съвет на партията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР