Да не дезертират и да не се оправдават, че не

...
Да не дезертират и да не се оправдават, че не
Коментари Харесай

Бойко Борисов дава десетима депутати за ново мнозинство

" Да не дезертират и да не се оправдават, че не им доближават гласове. Имам 10 дежурни депутати, които да ги поддържат, с цел да има непоклатимост ", сподели още министър председателят.
Длъжни сме, поради нашите гласоподаватели, да предложим вид за ръководство. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов при започване на постоянното държавно съвещание в сряда.

„ Честита победа! Като виждам изявленията на нашите съперници, всички желаят да омаловажат безспорния триумф, който всички вие постигнахте. За страдание, сътрудниците от „ Патриотичния фронт “ се разединиха, другояче в този момент щяха сигурно да са в Народното събрание. Ние с чест и горделивост можем да кажем, че сме си изпълнили всички задължения и обещания, които сме поемали през тази година “, сподели още Бойко Борисов.

„ Виждам голяма безнаказаност от другите политически партии. След като похарчихме 150-160 милиона, изпитват неудовлетворено предпочитание за нови избори. С наслаждение ще се явим и на такива. Но да допуснем какъв е резултатът от това - с изключение на парите и времето, които ще се изгубят, Европа работи по проекти за възобновяване след пандемията, която не е отшумяла ", добави министър председателят.

„ Тези, които са анти-ГЕРБ, имат прелестна опция да създадат 200 гласа. Ако не го създадат, това значат, че желаят да хвърлят страната в безпорядък. Това, благи съперници, ще се върне с противоположен знак на изборите”, безапелационен бе той.

„ Ние, като политически субекти, дадохме допустимо най-хубав резултат - пета поредна парламентарна победа и 14-а общо. Заради тези, които са доста гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили с 10% ", уточни Борисов.

И добави: „ Тяхната игра най-вероятно ще бъде да провокират още безпорядък. Ние носихме отговорност до изборите. Оттук нататък сътрудника политик Слави Трифонов би трябвало да излезе да си поеме отговорност. Най-колегиално го апелирам да стартира да си прави състава на държавното управление. Да не дезертират, да не се оправдават, че не им доближават гласове. Ако толкоз им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги поддържат. За мен е значимо да има устойчиво ръководство в страната, аз си я обичам ".

По думите на премиера самият той желае бизнесът да се усеща спокоен, а той може да е подобен единствено когато има парламент и държавно управление, които работят. „ Партията се показа прелестно. След толкоз години ръководство, ние още веднъж сме първа политическа мощ. Партиите, които бяха в съпротива, не стига, че не подвигнаха, те се сринаха. Това направиха. ГЕРБ когато се яви на избори получи милион и 600 гласа. Слави, когато се яви, получи 500 и нещо хиляди гласоподаватели. Благодаря ви за работата, която сте свършили”, сподели още той.

„ Ако толкоз им се вижда тежка политическата конюнктура, тъй като се наслушах на анализатори, които изясняват какво мисля аз и вие и какво би могло да стане. Ако толкоз няма решение, новите избори не са решение. Въобще не ни е боязън, партията е в прелестна форма. Ето ви решение – нали всички говорихте за Велико национално заседание и мажоритарни избори. Събира се това заседание в този момент, гласуваме привикване на Велико национално заседание, дано Радев да внесе неговия план за Конституция, това заседание да го реши. Свикваме Велико народно събрание, решаваме всички проблеми, тъй като там всички са мажоритарни гласове и започваме начисто. Това са разновидностите, които политиците би трябвало да разгледат”, уточни Бойко Борисов.

„ Много е елементарно да протестираш, само че някой би трябвало да работи. Сега е техният ред. Заради нашите гласоподаватели сме длъжни да предложим вид. От поръчките, които слушам едва ли ще стане, само че по-късно да се съберат и да си създадат държавно управление. Тогава, единствено след няколко месеца, хората ще сложат на везната. Това сме го гледали при Орешарски, в този момент ще го гледаме в по-лош вид. Нека съм неприятен оракул, дано е противоположното. Нека се стегнат, поисквам им триумф. За мен е значимо България да има устойчиво ръководство ", безапелационен бе той.

„ Ако погледнем в обратна посока ГЕРБ е минимум нехаресваната партия – 70 и няколко % не я харесват. Но пък Мая Манолова 96% не я харесват. Христо Иванов 90% не го харесват. Можеш ли с 96% нехаресване да твърдиш, че ще си омбудсман на народа”, запита министър председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР