Да не бъде разстройвана работата в Александровска болница преди да

...
Да не бъде разстройвана работата в Александровска болница преди да
Коментари Харесай

В Александровска болница зоват да не им сменят шефа прибързано

Да не бъде разстройвана работата в Александровска болница преди да бъдат ясни резултатите от стартиралите инспекции. Това приканват чиновниците на лечебното заведение в отворено писмо, разпратено и до медиите.

Призивът е иницииран от управлението на болничното заведение. Събрани са подписите над 610 подписи на лекари, медицински сестри, лаборанти, специализанти, химици, физици, болногледачи, препаратори и администрация.

Решението за този апел е взето на среща на работещите в болничното заведение, провела се на 25 май, за разискването на обстановката в Александровска след появили се изявления и обществени обвинявания за непрозрачно ръководство.

В апела чиновниците на болничното заведение напомнят, че са били на първа линия в битката с COVID-19 през цялото време на пандемията и са минали през всички талази без съществени разтърсвания. Не са били връщани пациенти, не починаха наши сътрудници лекари, сестри или различен личен състав, инфектирани на работа.

" Болницата ни остана постоянна и спокойна и работеха всички структури - макар събитията. Всички ние работехме и получавахме заплати, нямаше съкращения или неплатени отпуски - без значение от тежките месеци за активността ни. "

Задълженията, за които е упреквано управлението не са насъбрани за 6 месеца, не са насъбрани и за 1 година, се показва в апела, където се заявяв, че обстановката в Александровска с нищо не се отличава от тази на останалите държавни лечебни заведения. И тя е резултат от неглижирането години наред на компликациите, пред които е изправена всяка работеща болница, изключително по-големите и най-много академични структури.

Служителите в Александровска признават, че опазването на здравето у нас има потребност от промяна, само че той не трябва да стартира с " махането на няколко " глави " - освен това в дни на избори, откакто едвам сме минали през дните на пандемия. "

В апела се предизвестява, че смяната на шефа на Александровска, а и на всяка друга държавна огромна болница под натиска на общественото говорене и без съществени доказателства за злоупотреби и виновност, в междувремието на две предизборни акции няма да е нищо друго с изключение на следващото доказателство, че в България да работиш в областта на опазването на здравето не е най-умният избор, който може да направи човек за живота си.

Затова и приканват всички виновни институции да не бъде сменяно управлението на нашата Александровска болница - изключително като реакция на обществено говорене и медийни офанзиви, тъй като това ще докара до разтърсвания в най-старата и една от най-големите Университетски лечебни заведения.

" И ще затрудни в голяма степен лекуването на пациентите ни, образованието на хиляди студенти, които стартират своя професионален път в Клиниките на Александровска, а на нас ще отнеме спокойната среда за работа и развиване! "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР