Да, навлизаме повече в детайлите, откъде ще идва финансирането, кои

...
Да, навлизаме повече в детайлите, откъде ще идва финансирането, кои
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Клубовете вече проглеждат

„ Да, навлизаме повече в детайлите, от кое място ще идва финансирането, кои ще бъдат сътрудниците, финансовите сътрудници, които ще поддържат българския футбол, по какъв начин действа бонусната система, която ние предлагаме, по какъв начин ще бъде разграфена, кой какво ще получава в избран стадий от развиването на кариерата на един млад футболист. Хората желаят смяна в българския футбол “, съобщи Стилиян Петров - рекордьорът по мачове с националната фланелка на България.

Той разяснява обиколката, която екипът на Димитър Бербатов прави из българските градове, с цел да среща локалните футболни клубове със своята стратегия за развиването на българския футбол преди изборния Конгрес на 15 март.

„ Обиколката протича доста добре, има доста градивни диспути за проблемите на българския футбол. Обсъжда се най-много финансирането на футболната система, работа с страната, проблем със съдийството, заинтересоваността за това детско-юношеските школи да се развиват и като цяло клубовете към този момент проглеждат, че българският футбол вървят надолу, в случай че не стане смяна за положителното на българския футбол, само че най-интересното е, че клубовете са дейни, залите са цялостни, което демонстрира, че заинтересоваността за това да има някаква смяна, без значение кой е водещият претендент, е значимо да се регистрира, тъй като клубовете проглеждат, че би трябвало ново бъдеще за българския футбол и хора, които да работят за интереса на българския футбол “, описа още Петров.

Той направи паралел с предходни срещи на екипа на Бербатов с български клубове:

„ Много по-смели са, тъй като в последните 3 години ние показвахме какво се прави и какво не се прави, къде се намира напълно българският футбол, някои от нещата, които ние предлагаме, са новаторски за българския футбол като цяло, като цялостната система, структурното прегрупиране, отделянето на професионалния футбол. Това за тях е по-интересно, по-различно и хората към този момент не се опасяват от това, да отидат да изразят гласа си за по-доброто бъдеще на българския футбол “.

Петров разяснява издигането на Михаил Касабов от Славия като претендент за президент на Българския футболен съюз: „ Нормален развой, в миг някои хора от футболния съюз пробват да задържат ръководството, което в идващите години на продължи, само че като цяло, клубовете към този момент знаят защо става въпрос, какво се търси. Доколкото знам, преди няколко дни Михаил Касабов сподели, че няма да се кандидатира, само че това е един напълно естествен развой. При един почтен и добре извършен Конгрес, Димитър Бербатов няма да има проблем това да завоюва. Въпросът е по-късно какви ще бъдат хватките на тези хора да си останат на власт “.

„ Да, имената циркулират в медийното пространство, в нашите информации също, хубаво е да има повече претенденти, да има повече диспути, диалози по какъв начин да прогресира българският футбол. Засега не сме видели безусловно нищо от другите претенденти и някой да мине през клубовете, да покаже програмата си. Интересно е по какъв начин 10 дни пред Конгреса някой ще излезе и ще каже, че това е неговата стратегия и всичко, което е подготвил, е готово. Ние го вършим към този момент 3 години, осведомени сме със системата, по какъв начин действа, какви са проблемите. Имахме диалози с клубове, треньори, президенти, кметове за безусловно всички процеси, върху които би трябвало да се концентрира един президент на БФС “, сподели Петров за упованията си за обстановката в българския футбол в дните до Конгреса на 15 март.

„ Хасково, тази вечер пътуваме за Пловдив, на следващия ден имаме среща с клубовете от Пловдив. След това Пазарджик. Между тези срещи имаме и срещи с кметовете, тъй като доста от аматьорските клубове и детско-юношеският футбол зависят от финансирането на избрани общини и кметове и е значимо за тях да схванат ние с какво може да помогнем, това което желаеме ние да създадем “, добави пред dsport Стилиян Петров за идните срещи за екипа на Димитър Бербатов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР