Да наричаш страната си блато прави ли те добър държавник?

...
Да наричаш страната си блато прави ли те добър държавник?
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: БСП искат на всяка цена да се доберат до властта

Да наричаш страната си тресавище прави ли те добър общественик? Българска социалистическа партия желаят непременно да се доберат до властта, да настъпи тежка политическа рецесия и техният президент Румен Радев да назначи длъжностен кабинет, който да ръководи дълго, взаимно с Българска социалистическа партия. Единственият метод тези хора да получат властта е посредством служебно държавно управление, само че нов избирателен цикъл няма да реши проблемите на страната. Правителството на Орешарски върна развиването на България с години обратно, а в някои браншове – с десетилетия. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на осмия университет на СГЕРБ „ Успешното европредседателство на България и новите провокации пред Европейски Съюз “. Форумът се организира в Сандански и се провежда взаимно от „ Сдружение жители за европейско развиване на България “, Фондация „ Ханс Зайдел “ и СГЕРБ.
 5-1  4-1  3-1  2-1  1-1  9  8  7-1  6-1
„ Румен Радев, който назова страната си тресавище, постоянно споделя, че в страната липсва бистрота. В подобен случай дано да попитам за какво се избърза с избора на самолетите и бе въведен спомагателен аршин без да има решение на Народното събрание, като по този метод изборът бе ориентиран към една единствена компания по време на служебния кабинет, назначен от самия Радев “, подсети Цветан Цветанов. Той означи, че същински образец за бистрота е българският парламент и това си е проличало при избора за парламентарен арбитър, когато са били спазени всички парламентарни и демократични процедури. „Отново в духа на прозрачността желая да попитам какви процедури направи президентството при избора на парламентарен арбитър. Имаше ли опцията обществото и българските медии да проследят целия развой? Не може да приказваш за бистрота и да не можеш да защитиш думите си, като в това време предлагаш за парламентарен арбитър неуспешен политик, който провали страната ни с кандидатурата си за общоприет юрист на Европейския съд “, акцентира Цветанов.

Цветанов изясни пред СГЕРБ, че Българска социалистическа партия се интересуват по какъв начин да дойдат на власт, като в това време не оферират опция. „ Според тях „ Визия за България “ е опция. Коя е тази визия за нашата страна, от която отсъства строителството? Как ще гарантираш просперитета и модернизацията на България, като изключиш от своята „ визия “ всички 250 хиляди български строители? “, регистрира ръководителят на ПГ на ГЕРБ. По думите му нашите политически съперници влязоха в историята на парламентаризма със своя избор за планове. Цветанов попита когато Корнелия Нинова е била ръководител на обществената комисия в Народното събрание какви законодателни промени е инициирала, с цел да реши проблемите на хората с увреждания. „ Тогава на хората с увреждания бяха обезпечени общо 180 млн. лева Ние единствено за идната година ще даде със 150 млн. лева повече, като в това време не усилваме недостига “, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Той показа, че през вчерашния ден се е почувствал задоволен от политическата просвета на всички народни представители, които единомислещо поддържаха двата законопроекта, както и от демонстрираното взаимно почитание сред майките и депутатите.

Цветанов посочи, че приходите непрестанно се усилват, като изясни, че в края на управническия мандат минималната работна заплата ще бъде 650 лева, а Брутният вътрешен продукт 120 милиарда лева По думите му до 2021 година прогнозата е България да има дълготраен стопански напредък. Председателят на ПГ на ГЕРБ означи, че в края на мандата учителските заплати ще бъдат увеличени двойно по отношение на 2017 година „ 624 млн. лева за просветителна инфраструктура, 490 млн. лева за здраве, 0.5% недостиг, най-ниската безработица в последните 15 година Всичко това е допустимо, тъй като страната е постоянна. Защо все се търси абсурдът, в случай, че имаме толкоз положителни вести “, безапелационен бе Цветанов и посочи, че работодателите към този момент изпитват дефицит на работна ръка и това също е една от аргументите държавното управление толкоз да влага в образованието.

Председателят на ПГ на ГЕРБ разяснява и миналото председателство на Съвета на Европейски Съюз. „ Не е обикновено всички европейски водачи да поддържат с две ръце главният приоритет на председателството – Западните Балкани, да се обезпечи последователност от австрийското и румънското председателство на тази тематика, а опозицията да приказва, че България се е провалила “, проучва Цветан Цветанов. Той акцентира изрично, че всички тези, които ни насочват на изток, нямат място в българската политика. „ Единственият път пред страната ни е европейският и е значимо да го покажем. Ето за какво европейските избори следващата година ще бъдат основни както за България, по този начин и за Европейски Съюз “, сподели Цветанов. По думите му, Балканите и жителите на района дълго ще помнят какво направи България за тяхното европейско бъдеще.

Зам.-председателят на ГЕРБ благодари на СГЕРБ за редицата начинания, които те реализират и уточни, че техният богат опит е нещо скъпо и ги прикани непрестанно да го споделят с младите. „ ГЕРБ е единствената партия със структури в цялата страна. Това е една от главните аргументи да сме толкоз мощни “, приключи Цветан Цветанов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР