Да наречеш едно Porsche обикновена кола по принцип би било

...
Да наречеш едно Porsche обикновена кола по принцип би било
Коментари Харесай

Колата на Фери Порше

Да наречеш едно Porsche " елементарна кола " по принцип би било незаслужено, само че има някои представители на марката, които са в действителност, но в действителност специфични. Като това зелено 911 S. То е било на самия Фери Порше и както множеството коли, които са били персонално владеене на членове на фамилията, е имало екстри, които серийните към момента или не предложили, или били в действителност редки.
Колата от фотосите е изцяло истинска като се изключи табелите. Маслено-зеленото 911 S е записано на 30 юли 1969 година, а шасито е с номер 9110300014, което значи, че това e 14-ата кола, излязла от завода с новия 911-S мотор. След това фабриката излиза в лятна отмора и по този начин клиентите, които желаят да получат 2.2-литровия мотор със 180 кс, чакат до есента.

Porsche резервират колите с номера на шаситата от 01 до 03 за спортния си тим, който ще излезе с тях на рали Акрополис, а номер 13 се пропуща от поверие. Това значи, че зелената на Фери е една от първите с този мотор и една от най-старите, които към момента съществуват – все неща, които я вършат задоволително неповторима, само че фактът, че е била негова благосъстоятелност, автоматизирано значи, че е имало и други забавни детайлности. Първо, не е имала присъщите " буфери " на предната ризница, тъй като съгласно Фери те разваляли спортния й тип. Отзад капакът на багажника била алуминиева, което е необикновена композиция с климатичната системата, която се намирала под него.



Интериорът, който е непокътнат в изцяло автентично положение, има ергономични предни седалки от плат с бордове, облечени в анилинова кожа, която по това време се е употребила за мебели и е била много скъпа. На всичкото от горната страна електрическите прозорци, отваряемият покрив и радиото Blaupunkt работят и през днешния ден.

Фери продава колата на 06 декември 1971 година на търговец от Страсбург на име Дюбоа и с навъртени 21113 км. Синът на Дюбоа работи като инженер в компанията и свързал татко си с Фери. 33 години по-късно колата към момента била в фамилията и живеела в Сен Тропе. През 2004-а зеленото 911 S е оповестено за продажба и бързо намира новия си притежател. Когато излиза на пазара обаче, хваща вниманието на колекционера Михаел Хайнеман, който я наблюдава и написа писмо на новия й френски собственик, в което стартира да договаря да я купи. През 2009-а съумява и няколко години по-късно Михаел я показва с горделивост на Пебъл Бийч.

Днес 911 S води благополучен живот под грижите на колекционера и умерено може да бъде наречено едно от най-необикновените Porsche-та, правени в миналото.

pic.twitter.com/Z310JbJuWv
Ferry Porsche and son
— miljan bojovi (@miljanbojo) December 28, 2017
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР