Да напуснеш американската армия, за да разказваш на децата за

...
Да напуснеш американската армия, за да разказваш на децата за
Коментари Харесай

От армията до науката: Ветеран от САЩ пише списание за деца

Да напуснеш американската войска, с цел да разказваш на децата за просвета. Това е единствено част от невероятната история на Таня Димитрова.

Тя напуща България на 17. Живее в 8 страни на 5 континента, посетила е повече от 50 кътчета по света. Професионалният й път стартира в американската войска, където работи в продължение на 7 години като помощник по кардиология.

Снимка: btvnovinite.bg

" Отидох в армията, с цел да мога да вляза в университет. В Съединени американски щати университетите са доста скъпи, а в случай че си служил в армията няколко години, може да отидеш в университет и те да платят ", изясни Таня Димитрова в предаването " Тази заран ".

Напуска армията с цел да учи - публицистика, просвета за околната среда, енергетика.

" Историята, която написах беше за един тексаски милиардер, който се опита да изнесе редки типове ленивци, а няколко дни по-късно той заплаши мен и редактора ми със съд ", споделя Таня Димитрова опита си като публицист в Съединени американски щати.

Снимка: btvnovinite.bg

Била е учителка в Тексас по Анатомия, Биология и околна среда. След това основава своя неправителствена организация, посредством която се ражда концепцията на списание за просвета за деца. Всяко дете има право на достъп до информация за света, в който живеем, счита Таня Димитрова. Днес тя живее в България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР