Да напомним, че тази конфиденциална документация включва секретни данни за

...
Да напомним, че тази конфиденциална документация включва секретни данни за
Коментари Харесай

Minecraft неочаквано се оказа в центъра на вниманието: секретните документи на Пентагона са били качени в Discord сървъра на играта

Да напомним, че тази конфиденциална документи включва секретни данни за войната в Украйна, за съдружниците на Съединени американски щати, за защитата и сигурността на Близкия Изток и още доста други. Наскоро Пентагонът съобщи, че това приключване на информация доста съществено заплашва националната сигурност.

Първата информация за това приключване не секретна военна информация се появи предходната седмица, след което редица американски държавни структури започнаха взаимно следствие. Ден по-късно стана ясно, че документите е почнала да се популяризира посредством Twitter, 4chan и Telegram. Но през днешния ден стана ясно, че преди този момент тази информация е била качена в Discord сървъра на изключително  известната игра Minecraft и може би разпространяването на секретните документи е почнало точно оттова. 

След къс спор с различен човек в Minecraft Earth Maps сървъра по отношение на войната в Украйна, един от потребителите на Discord е дал отговор: „ Ето, при вас има известно приключване на информация “ и прикачил 10 файла маркирани като Строго секретно, оповестява изданието Bellingcat.

Няма гаранции., че това изображение е един от изтеклите секретни военни документи. Възможно е това да е операция

В края на предходната седмица Washington Post заяви, че в още един Discord  сървър с име WowMao са били качени над 30 секретни документа. А в този момент започнаха да се появяват известия от Discord консуматори, че доста по-голям файл със секретна военна информация е бил качен в сървър с име Thug Shaker Central още на 13-ти януари тази година. Сега и двата сървъра са спрени и се ревизират.

Все още не е ясно или по-скоро към момента не се оповестява информация по кое време и тъкмо от кое място е почнало приключването на тези секретни документи. Но явно към този момент се наблюдава техния път през уеб пространството.

Навярно е реализиран прогрес, тъй като започнаха да се оповестяват спомагателни детайлности, като да вземем за пример, че това не са сканирани а снимани секретни документи. Виждат се гънките върху хартията, част от оптичен мерник и други сходни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР