Да намериш призванието си е блян, за който всеки един

...
Да намериш призванието си е блян, за който всеки един
Коментари Харесай

Да замениш екипа по самбо с готварска престилка – разговорът ни със съоснователя на Mate Kitchen

Да намериш призванието си е идеал, за който всеки един от нас мечтае и преследва. Да се бориш за призванието си и да го доразвиваш е изкуство, което малко от нас умеят. Да създаваш хубост за очите и незабравимо прекарване за небцето е задачата на всеки занаятчия готвач. Днес се срещаме с Георги Николов, индивидът образец за това, че когато фантазиите вървят ръка за ръка с упоритост, труд и доста, доста обич, всичко е допустимо.

Дългогодишен състезател по самбо и джудо, бронзов орден на Европейско състезание, нееднократен народен първенец, притежател на международна купа и голям брой призови места от интернационалните шампионати. След 5 години прекарани като съосновател на ресторант в Англия, Георги се завръща на българска почва, с цел да сътвори кулинарната платформа Мate Kitchen дружно със своите сътрудници.

Днес застава пред нас, с цел да ни отговори на няколко въпроса, измежду които „ Какво ще ядем?” и какво стои зад плана – кулинарна платформа, посредством, на която към този момент не е нужно да следите калориите си, в случай че сте на прецизен режим. Забравяте ровенето из разнообразни платформи, с цел да измислите ядене, което да разнообрази фамилното ядене, а извършването на покупки ще се окаже същинско наслаждение, по време на което няма да забравите някоя съществена съставна част. Готвенето – от скука и рутина ще придобие чувство за обред, който ще носи уют и обич през магията на съставките.

Какво ни показа Георги за своята философия в кулинарията и коя е съставката, нужна за всяко ядене, може да прочетете по-долу.

Какво ви въодушеви от съсобственик на ресторант за интернационална кухня във Англия да се завърнете на българска почва и да стартирате кулинарната платформа Mate Kitchen?

Спецификата на британската кухня и клиентите ме подтикнаха да си задам въпроса „ Защо съм там?”. А и в последна сметка камъкът си тежи на мястото. Относно – взехме решение да създадем платформата, с цел да бъдем потребни на най-вече хора с разнообразни предписания, комбинации и усети. Всеки се храни и постоянно чуваме въпроса „ Какво ще ядем/готвим?”, а ние в даваме безчет вкусни отговори.

Разкажете ни малко повече за Mate Kitchen, цялостната концепция и идея, които стоят зад този въодушевяващ план. Каква е вашата задача?

За всички нас от екипа на Mate Kitchen беше значимо да намерим решение, с което да улесним всекидневието на хората, които подготвят храната си у дома. Създадохме седмично меню, което като се изключи че дава избор от над 1000 предписания, дава информация с приблизителна стойност за всяко ядене, калории, подготвя лист с артикули от определените предписания и по този метод икономисва пари и време при извършване на покупки. Нашата задача е да не се хвърля толкоз доста храна, колкото в последните години и по тази причина създадохме фондацията ни Mate Kitchen, посредством която желаеме да променим настройките на българина по отношение на разточителното извършване на покупки без авансово обмисляне.

Интерактивната функционалност „ седмично меню “ добива все по-голяма и по-голяма известност. Защо да изберем да употребяваме точно функционалността „ седмично меню “?

Седмичното меню е функционалност, изпълнена с многообразие от предписания, разнообразни комбинации от усети и хранителни режими, както и ценови калкулатор. В композиция на всичко това, седмичното ни меню е още един доста добър домакински асистент, с който желаеме да улесним приготвянето на храна у дома. В забързаното всекидневие, в което живеем, сходно решение е определящо за деня ни, в който всички се движим забързано и нямаме време за околните си.



Каква е тайната на положителното ядене?

Мерак. Дори намазаната с масло и поръсена със сол филия е по-вкусна, когато е приготвена с готовност и обич.

Откъде идват концепциите за рецептите? Кое ви въодушевява да измисляте нови и разнообразни, които да обогатяват дневното меню на всеки човек/семейство?

Повечето ни оферти са въодушевени от остарели български предписания, които се опитваме да подобрим и приспособяваме по отношение на характерностите на продуктите, които използваме в днешния съвременен свят. След опита, който натрупахме, разбрахме, че в действителност ние, българите, най-много обичаме обичайна и сезонна храна. Разбира се, и разнообразието, което предлага балканската и средиземноморска кухня влизат в избора ни на предписания.

Какво е отношението на нашето общество към храната съгласно вас – ценители или чревоугодници сме?

Обществото постоянно е било една умела комбинация и от ценители, и от чревоугодници, само че става известно, че и двата вида консуматори не всеки път се отнасят с нужното почитание към храната като такава. И това неведнъж води до нейното разхищаване, което не считаме за вярно.

Както към този момент ви споделих, това е и повода да създадем нашата фондация Mate Kitchen, чиято цел е да оказва помощ на хората да осъзнаят, че храната не е просто даденост, а е нещо, за което се борим всеки ден и за което плащаме висока цена. Знаем, че смяната по отношение на настройките към хвърлянето на храна лишава доста време, по тази причина и създадохме видеа с вкусни предписания от останки.

Споделете ни една рецепта, която да ни изпрати на морския бряг единствено с една хапка.

Таратор (с мастика).
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР