Да намериш косъм или хлебарка в храната, която си си

...
Да намериш косъм или хлебарка в храната, която си си
Коментари Харесай

Дете получи изгаряния от сок, друго се задави с клечка от бурканчето на детската кухня: сигурна ли е храната, която ни продават?

Да намериш косъм или хлебарка в храната, която си си купил, към този момент може да се смята за шанс. По-проблемно би било да си хапнеш сандвич с излишък от тел или да пийнеш сокче, което да изгори хранопровода ти...

Казвам това във връзка последния случай на 8-годишно дете, което получи вътрешни изгаряния, откакто, по думите на родителите му, e пило плодов бутилиран сок в хотел в „ Златни пясъци ”. За случая заяви Нова телевизия.

Детето е лежало дни наред в интензивното поделение на болница „ Света Марина ” във Варна. Било е признато по неотложност на 11 февруари и е изписано чак на 23 февруари.

Майката изясни в ефир, че във въпросната вечер щерка ѝ е пила от сока и секунди по-късно е почувствала мощно парене в устата и гърлото. Започнала да излиза пяна от устатата ѝ. Заради изгарянето на хранопровода в болничното заведение са били направени няколко операции.

„ Тя сама си отвори сокчето, което беше бутилирано ”, описа в ефира на „ Здравей, България ” майката Таня Колева. От хотела са споделили, че досега не са имали проблем с този тип питиета.

Полицията проверява случая, откакто точно лекарите от здравното заведение са подали сигнала до органите на реда.

Прокуратурата във Варна е назначила съдебно-химична експертиза, чийто резултат се чака да излезе. След това ще бъде направена и съдебно-медицинска експертиза. Цялото количество плодови сокове, налично в хотела сега на случая, е конфискувано и предадено на проверяващите. Работата по случая продължава под управлението и надзора на прокуратурата. Уведомена е Областната дирекция на БАБХ, която също прави инспекция на случая, съгласно компетенциите си.

„ България стои на едно от челните места по нотификация на рискови артикули от хранителен генезис в Европейски Съюз. Това значи, че към 1/3-та от известията за рискови храни, са получени от България. Това може да значи и че контролните органи прецизно наблюдават пазара ”, съобщи в „ Интервюто в новините на Нова “ Димитър Маргаритов, някогашен шеф на Комисията за отбрана на потребителите.

А може да значи и че просто у нас се продават много негодни за консумация артикули и контролът при производството тук-там липсва.



Иначе по какъв начин да си разбираем съществуването на винт в хляба, отпадък, нарязан... химикал, късче от съчка за зъби в храната от детската кухня или кламери, жив червей, миши изпражнения...?

Излиза, че косъмът в манджата в кварталната сладкарница си е напряко шанс! Той най-малко не може да пробие червата и да аргументи други съществени вреди.

Плащаме си скъпо и прескъпо за услугите, храната, а получаваме некачествени артикули и престой в болничното заведение с заплаха за живота? Къде са контролните органи, питат потребителите.

Явно в онази, другата Европа, контролът е много по-затегнат. И цените са им по-ниски. А ние, които все се хвалим, че, видиш ли, на никое място няма като нашите домати и краставици, ядем вносни, пием химия и плащаме като за био и еко взети дружно.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР