Да, наистина към роден в България. Баща ми е българин,

...
Да, наистина към роден в България. Баща ми е българин,
Коментари Харесай

Българинът в НХЛ: В Ню Йорк се чувствам като във филм

Да, в действителност към роден в България. Баща ми е българин, а майка ми - рускиня. Когато съм бил на към 1 година, сме се преместили в Москва. Записали са ме първо на детска градина, а по-късно и в учебно заведение. Тъй че детството ми е минало в Москва.

Това сподели роденият в Русе Александър Георгиев, който стана първият българин в най-силното хокейно състезание на света - НХЛ. Вратарят на младежкия народен тим на Русия записа 3 мача за Ню Йорк Рейнджърс.

“Не пристигам от село. Ню Йорк наподобява на другите мегаполиси, само че в това време е доста самобитен град. Тук се усещам като във филмите, които гледах в детството си - всичките тези външни стълби по постройките, старите къщи, небостъргачите. Разбира се, градът е мултинационален. Поглеждаш по улиците и виждаш хора от всички краища на света”, споделя още 22-годишният Георгиев.

Той признава, че е доста благодарен на финландския клуб ТПС. Вратарят минава там на 18 година и получава късмет за изява. “Благодарен съм, че получих довериe от ТПС”, изяснява Александър.

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР