Да, може да звучи като странно подреждане на приоритетите. Но

...
Да, може да звучи като странно подреждане на приоритетите. Но
Коментари Харесай

Не използвайте балсам за коса при ядрена война

Да, може да звучи като необичайно нареждане на целите. Но в случай че се развие неприятен сюжет и някой ден край вас възникне нуклеарен спор, ще е от жизненоважно значение да знаете какво да вършиме, с цел да оцелеете. Както и какво - не!

Съвсем неотдавна ви представихме видео, което споделя обстойно и нашироко по какъв начин можем да увеличим възможностите си за оцеляване. Според NPR обаче, наподобява, то не включва нещо доста значимо.

В случай на нуклеарна война не би трябвало да употребявате еликсир за коса.

Да, знаем – на фона на цялата евентуална съсипия надали ще имате време да се спрете и да си кажете: „ Еха, косата ми през днешния ден е много мазна “. По-скоро приказваме за тези сносно готови членове на обществото. Знаете ги, тези, които към този момент са си създали нуклеарен бункер в мазето и са се заредили с хранителни запаси. По-находчивите от тях може да са си взели както шампоан, по този начин и еликсир за коса. В края на краищата, в случай че искаш да докажеш на всички, че си се подготвил оптимално за постапокалиптичния свят, можеш да го направиш само с един добре поддържан перчем, нали? Но за какво не е добра концепция да се употребява еликсир за коса в радиоактивната пустота?

Според Центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията (CDC) причината няма директна връзка с ударната вълна на огненото заличаване. При всички положения евентуално би било късно за спазването на каквито и да било препоръки. Не. Причината е обвързвана с невидимата опасност след ударната вълна. А точно - радиационната болест.

Балсамът улеснява залепването на радиоактивните вещества към косата и по-специално – към микроскопичните пукнатини по повърхността на всеки косъм.

Е, към този момент знаете. Настане ли нуклеарна война, балсамът за коса непосредствено в кошчето! Точка!

Неприятно, нали? Когато фирмите споделят, че техните артикули ще придадат на косата ви „ здравословен искра “, надали имат поради тъкмо това.

Вместо еликсир за коса експертите поучават да ползвате шампоани или сапуни, с цел да измиете радиоактивните частици колкото се може по-скоро. Освен това допълват, че в случай че сте на открито, когато бомбата падне, би трябвало да свалите всички свои облекла.

„ Премахването на външния слой облекла може да в профил до 90 % от радиоактивния материал ", допълват от CDC.

Ех. Кофти коса, без облекла? Хора, правете обич, а не война.

Източници: IFLScience, Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР