Да, лятото е в разгара си, на никого не му

...
Да, лятото е в разгара си, на никого не му
Коментари Харесай

Диета чисти гъбичките в тялото

Да, лятото е в разгара си, на никого не му се мисли за гъбички, само че те постоянно “избуяват” точно в сезона на отпуските.
Кандида е гъбичка, която при подобаващи равнища в тялото подкрепя храносмилането и усвояването на хранителни субстанции. Когато популацията - нарасне прекалено много, може да се появят типичните за този случай признаци. Ако не се вземат ограничения, в храносмилателния тракт тази гъбичка разгражда стените на чревната лигавица и прониква в кръвния поток. Това води до освобождението на отрови от отпадни артикули и други отрови от вашата система, причинявайки синдром на пропускливите вътрешности.
Когато естественият рН баланс на тялото е нарушен, дрождите кандида може да стартират да се развъждат неконтролируемо, създавайки систематичен проблем и причинявайки неприятни признаци на кандидоза. „ Добрите “, здравословни бактерии и вярно функциониращата имунна система са от значително значение при битката с тази упорита зараза.

Лечение 1: Прочистване от кандида
Прочистването от кандида оказва помощ на тялото да се освободи посредством филтриране на храносмилателния тракт и въвеждане на здрави, борещи се с гъбичката бактерии, които са налични във ферментиралите зеленчуци и кефира.
Всъщност, има две благоприятни условия за пречистване: единствено с течности или по-леко – с храна. Можете също по този начин да изберете най-задълбочения вид за излекуване на червата: като започнете с прочистването по стъпка 1 и по-късно преминете към прочистването по стъпка 2.

Вариант 1: Прочистване от кандида единствено с течности (продължителност 1 – 2 дни)
Започнете, като извършите зеленчуков бульон от органически лук, чесън, дръжкова целина, кейл, морска сол и пречистена вода. Оставете да къкри и прецедете. Изхвърлете зеленчуците и приберете бульона в хладилника.
През целия ден пийте топъл бульон. Наложително е също да пиете доста вода, с цел да помогнете на тялото си да изхвърли всички отрови от вашата система. Въпреки че, това не е дълготрайно пречистване, при потребност то може да се повтаря на всеки няколко седмици. Може да се употребява и като встъпление към прочистването с храна, обещано по-долу.

Вариант 2: Зеленчуци на пара (продължителност 3 – 5 дни)
Чрез изключване на зърнените храни, захарите, плодовете, нишестето и алкохола от вашата диета за 3 до 5 дни можете да постигнете огромен прогрес в битката си против свръхрастежа на кандида.
Яжте главно пресни органични зеленчуци, приготвени на пара. За този стадий на пречистване не консумирайте скорбялни зеленчуци, като моркови, репички, цвекло, сладки и бели картофи, които може да допринесат за повишение на равнищата на захар в организма ви и да хранят кандида. Продължавайте да пиете доста пречистена вода, най-малко 2 – 2,5 литра дневно, с цел да отмиете гъбичките и отпадните артикули от тялото.
През това време, само че не повече от един път дневно, може да ядете салати, приготвени от листни зеленчуци (като салата „ Ромен “) или горчиви зеленчуци (като манголд), с малко кокосово масло и ябълков оцет (или лимонен сок).
По време на което и да е от пречистванията нагоре можете да употребявате бентонитна глина, с цел да подпомогнете обграждането на токсините с нея и по този начин да ги премахнете дейно от вашата система.

Лечение 2: Диета против кандида
Това е диета, която не просто обезсилва кандида, а ще ви помогне да освободите тялото си от гъбичките! Тя е и чудесна последваща стъпка, в случай че към този момент сте почнали с прочистването от кандида.
Стъпка 1 от диетата: Подсилете имунната си система посредством преустановяване на приема на захар, алкохол и рафинирани въглехидрати, които способстват за растежа на кандида във вашия организъм.
Стъпка 2: Заменете тези храни с органични зеленчуци, в това число моркови, сладки картофи, спанак, кейл и аспержи.
Според античната китайска медицина, топлите скорбялни зеленчуци подкрепят далака при изчистването на тялото от кандида. Въпреки че, не се предлагат тези зеленчуци по време на стадия на пречистване, общоприетата диета против кандида включва затоплящи есенни зеленчуци, които подхранват далака, като сладки картофи, ямс, грах, фасул „ Мунг “, леща, бъбрековиден фасул, фасул „ Адзуки “, моркови, цвекло, тиква, тиквички и брюква. Това би трябвало да са главните източници на въглехидрати, които задоволяват и желанието ви за сладко.
Ами зърнените храни? Някои зърнени храни, като киноа, ечемик, теф, сорго и амарант, и нишестени култури, като царевица, може да оказват помощ за „ изсушаването “ на прекомерно влажните вътрешности, тъй че една порция дневно (не повече!) от тези зърнени храни може да е подобаваща за множеството хора с кандида.
По същия метод стоят нещата със студените храни, които не би трябвало да се употребяват повече от един път дневно. Следователно, не пийте смути за излекуване на червата в същия ден, в който ядете салата. Чревната ви кандида ще се излекува най-добре с консумация на топли подхранващи храни.
Когато имате кандида, постоянно е значимо да следите по какъв начин се чувствате след потреблението на всяка храна. Някои хора, страдащи от стомашен дистрес след потреблението на каквото и да е нишесте да вземем за пример, би трябвало да заобикалят скорбялни храни, като царевица, грах, пащърнак, картофи, тиква, тиквички и ямс. Вместо това, за тях е по-подходящо да ядат зеленчуци без нишесте (обикновено цъфтящите елементи на растението), като маруля, аспержи, броколи, карфиол, краставица, спанак, гъби, лук, чушки и домати.
Също по този начин приемайте минимално количество плодове, както и естествени подсладители, като кленов сироп или мед.
Стъпка 3: Добавете култивирани млечни артикули, за предпочитане кефир от козе мляко, тъй като здравословните пробиотични храни може дейно да убият кандида във вашето тяло.
Пробиотици, като кимчи и кисело зеле, са положителни добавки към диетата ви. Същото важи и за неподсладения сок от алена боровинка, тъй като тези храни основават киселинна среда, която затруднява процъфтяването на кандида.
Ферментиралите зеленчуци съдържат микрофлора, която пази червата. Редовната консумация на ферментирали храни може да способства за подобряването на имунната система, правейки организма по-малко гостолюбив за кандида.
Започнете с половин чаша дневно кисело зеле, кимчи или други ферментирали зеленчуци като част от новия хранителен проект, отдаден на връщането на тялото ви в здравословен баланс. Диетата против кандида оказва помощ да осигурите потребни бактерии, да регулирате апетита си и да намалите пристъпите на непреодолимо предпочитание за рафинирани въглехидрати и захари.

Лечение 3: Добавки, етерични масла и кокосово масло
Изследванията демонстрират, че Candida albicans, вариантът, който води до систематичен свръхрастеж, постоянно е резистентен както на флуконазол, по този начин и на итраконазол – противогъбичните медикаменти, предписвани най-често при кандида.
Кокосово масло
Поради своите противомикробни свойства кокосовото масло може да се бори дейно с кандида.

Бял бодил
Добавките с бял бодил оказват помощ за пречистване на черния дроб от медикаменти, отпускани по лекарско наставление (стероиди, противозачатъчни, антибиотици и други), замърсяване на околната среда, тежки метали и останки от химиотерапия и радиация.

Витамин С
Витамин С оказва помощ за укрепване на надбъбречните жлези и за възобновяване на имунната ви система. Препоръчва се банкет по 1000 мг витамин С, два или три пъти дневно, т.е. общо 2000 до 3000 мг на ден.

Етерични масла
Етеричните масла от карамфил, риган и смирна оказват помощ за унищожаването на разнообразни паразити и гъбички, в това число кандида в тялото. Лавандуловото масло също инхибира растежа на кандида и е дейно за попречване на разпространяването на инфекцията.
Например, като добавите няколко капки масло от карамфил или лавандулово масло, смесено с кокосово масло, към прочистването на организма си, можете да помогнете за унищожаването на вредящата ви кандида. Тъй като тези етерични масла имат мощно деяние, те би трябвало да се одобряват вътрешно единствено за най-много 10 дни, само че не и по-дълго.

Не давайте масло от карамфил вътрешно на деца под 2-годишна възраст! Ако сте бременна или кърмите, също се консултирайте с медицински експерт!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР