Да, лекувах се с Аврион Рапид, когато боледувах от COVID-19,

...
Да, лекувах се с Аврион Рапид, когато боледувах от COVID-19,
Коментари Харесай

Проучване: Българско лекарство дава много добри резултати срещу вируси

Да, лекувах се с " Аврион Рапид ", когато боледувах от COVID-19, само че при леки признаци. Този препарат е българска разработка. Това удостовери доцент доктор Любомира Николаева-Гломб, завеждащ поделение " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ). Тя е един от основните откриватели в огромно изследване в България по какъв начин препаратът въздейства на вирусни инфекции. Сред тези откриватели е и проф. Андрей Чорбанов.
Пред Българска национална телевизия Николаева-Гломб още веднъж повтори общоизвестното - противовирусен препарат няма смисъл да се одобрявам, в случай че са минали над 72 часа от поява на признаци. Разбира се, доцент Гломб предизвести, че това не е универсално лекарство против COVID-19.
Резултатите от изследването, извършено преди към година - два пъти повече пациенти с остри респираторни болести се излекуват до три дни след банкет на " Авирон Рапид " по отношение на плацебо. В клиничното изследване са взели участие повече от 1500 пациенти в цялата страна.
Проведеното изследване изрично потвърждава, че пациентите с респираторни вирусни инфекции, приемащи препарата, статистически боледуват по-кратко и по-леко. Още на 3-ия ден се следят близо 2 пъти повече клинично излекувани възрастни пациенти и 4 пъти по-малко пациенти, които имат потребност от медикаменти за понижаване на температурата, по отношение на пациенти приемащи плацебо. Резултатите се удостоверяват във всички възрастови групи, в това число и деца.
В изследването са взели участие пациенти, разграничени в три обособени възрастови групи: деца 5-12 година, деца 13-18 година и възрастни 18-60 година Проведено е в интервала януари – март 2020 година, в условия на действителна амбулаторна процедура в 170 проучвателен центъра. Проучването дава отговор на най-високи стандарти за научна меродавност - мултицентрово, двойно-сляпо, плацебо следено, рандомизирано. Участвалите над 1500 пациенти са рандомизирани в две групи: Група 1: получаващи препарат Авирон Рапид + нормална симптоматична терапия и Група 2: получаващи плацебо + нормална симптоматична терапия. Периодът на следене е 5 дни за възрастните и 8 дни за децата.
Резултати от изследването в резюме:
- Пациентите с ОРВИ от трите възрастови групи, приемащи Авирон Рапид, боледуват по-кратко и по-леко, по отношение на пациенти приемащи плацебо;
- Резултатите на 3-ти ден демонстрират близо 2 пъти повече клинично здрави хора в групата 18 – 60 година, както и 1 ½ пъти повече клинично здрави хора в групата 5 – 12 година, по отношение на тези, приемащи плацебо;
- Близо 2 пъти повече пациенти са с трайно намалена температура;
- 4 пъти по-малко пациентиимат потребност от медикаменти за намаление на температурата;
- Не се следят нежелани реакции по отношение на плацебо групата.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР