Да купуваме ли жилище? Говорят експертите: Къде са рисковете. Брокер

...
Да купуваме ли жилище? Говорят експертите: Къде са рисковете. Брокер
Коментари Харесай

Да купуваме ли жилище? Говорят експертите: Къде са рисковете


Да купуваме ли жилище? Говорят специалистите: Къде са рисковете. Брокер сподели истината! Влизаме ли вътре с покупка на жилище. И още доста стратегически оценки на пазара сега. Ключова оценка за вложенията и бизнеса с парцели за последните години!

През последните две години новото строителство на жилищни парцели в София се срутва, настояват брокери. И предвиждат спад – до 35% в края на годината.
В същото време, точно новото
строителство дефинира цените на пазара. Според финансисти, няма по какъв начин да има дълготраен растеж в цените при слаба динамичност на пазара.

Имотният пазар е тематика на полемика, част от финансовия конгрес „ Експо Моите пари “, който се организира за втори ден в София, оповестява БНР.
Според една от най-големите брокерски организации
в София, която следи 84 региони в столицата и прави съпоставяне от 2005 до 2023 година, новите парцели дефинират цените на пазара. Стоян Гочев изяснява по какъв начин се образуват и пукат ценовите балони на имотния пазар:

„ През 2007 година имаме пик на броя на покупко-продажбите на парцели в София. През 2009 година спадът е с над 40%. Това е пукане на балон. Сега покупко-продажбите падат в действителност. Новото строителство е един от най-важните индикатори. Ценови балон има на няколко места в София,
където няма ново строителство “.
Според него, най-активното строителство сега в София е в „ Малинова котловина “. Активно се строи също в „ Овча купел “ и „ Младост-4 “. Навсякъде в тези региони цените падат, само че това би трябвало да е знак за внимание за купувачите, предизвестява Гочев:

„ Бъдете доста деликатни към огромните проекти на ниски цени! “

За внимание приканва и финансистът Климент Робев, който поучава да изчисляваме добре цената, на която ни излиза сметката:
„ Всеки, който е закупил неподвижен парцел
през последното десетилетие, е осъществил сполучлива договорка, считано към днешна дата “.

И гръмката теза от полемиката:

„ Новото строителство се срутва. Количеството на парцелите, които излизат на пазара, пада. Инвеститорите чакат да видят какво ще се случи “.

Затова, финансистът Климент Робев предлага: „ Сметки, здрав разсъдък и финансова логичност “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР