Да купувам сега имот или да изчакам? Мнението си по

...
Да купувам сега имот или да изчакам? Мнението си по
Коментари Харесай

Брокер: Банките отпускат много лесно кредити, сега е моментът за покупка на жилище

Да закупувам в този момент парцел или да изчакам? Мнението си по този въпрос дава брокерът на недвижими парцели Васил Кендов във видео в обществените мрежи. Той е анализирал главните аргументи и случаи в които си заслужава да се закупи парцел на сегашните цени. Групирал е аргументите, които са в поддръжка, че в този момент е моментът за покупка на жилище и такива, в които не е уместно.

" Против " покупка на жилище

" Ако гледаме на парцела като на инвестиция, не е уместно да се купува. В момента цените са малко или доста балонизирани. При този случай се допуска да закупим парцел на ниска цена и да го продадем с облага. Не че в този момент няма такива покупко-продажби, само че са огромна необичайност. Същото се отнася и за схемата, в която купуваме парцел и го отдаваме чартърен чрез Airbnb или Booking. Тази процедура беше доста известна преди няколко години, само че тогава цените бяха други, а цените чартърен бяха същите като през днешния ден. Сега цените на парцелите са по-високи, а цените, заради които се отдаваха чартърен си останаха същите. "

" Много честа причина за покупка за парцел е да ги има, поради децата. Точно сега не е най-подходящият момента за това нещо. Първо вие не знаете какво е в главите на децата и по какъв начин ще се стекат събитията в идващите 15 години - може да отидат в чужбина и да не се върнат и жилището да си остане празно ".

" За " покупка на жилище

" Една от главните аргументи е инфлацията. В монета тя е висока, а лихвата по депозитите в банките са ниски - сред 0,3 и 0,7%. Инфлацията съгласно Национален статистически институт е 4,5-4,9. Казано на елементарен език - парите оставени в банка биват изядени от инфлацията, а когато те са задоволително за покупката на неподвижен парцел, да, покупката на жилище в момента е оправдана, в случай че се тормозим от инфлацията По-добре в парцел, в сравнение с в банка. Недвижимият имот си остава една от желаните вложения в България. "

" Много хора сега живеят сега чартърен. Вместо обаче да си заплащат наема, може да си заплащат вноската по ипотеката, който в миналото ще стане твой. Наемите сега не са доста ниски и са много близки са до вноската. "

" Друга причина е сравнителното елементарно разпределяне на заеми сега. Банките сега имат кредитна агресия - 21% е ръстът  в ипотечното кредитиране. Българска народна банка е заявила, че това затегне това нещо. Предполагам, че за в бъдеще много мъчно ще се отпускат заеми. В момента е елементарно и уместно. Ако ще задоволявате потребност или просто желаете да отбраните парите си от инфлацията, в този момент е добър миг. "

" Една от аргументите за изтегляне на заем сега е покупка на по-голямо жилище. Стига приходите да ви разрешават това, няма нищо неприятно да промените местообитанието с нещо-по огромно ", добави Кендов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР