Да, категорично. Нито един български войник няма да вземе участие

...
Да, категорично. Нито един български войник няма да вземе участие
Коментари Харесай

Янев гарантира пред депутатите : Няма да пратим нито един войник в Украйна

Да, изрично. Нито един български боец няма да вземе присъединяване в какъвто и да е спор или интервенция на територията на Украйна, в случай че за това няма категорично решение на Народното събрание или Министерския съвет.

Единственото, за което приказваме, е за по-интензивна подготовка на контингента.

В това увери военният министър Стефан Янев след експлицитен въпрос на депутата от Българска социалистическа партия и началник на отбранителната комисия Атанас Зафиров дали се планува включването на военна мощ в вероятно развиване на спора сред НАТО и Русия.

" България прави нужното във връзка с защитата на черноморския район. Там, където една страна няма задоволително качества, НАТО ги запълва и откакто в последните години районът стана кондензиран детайл на отбранителната картина, в този смисъл, съществуването на кораби и някакво наличие, се възприема към този момент с схващане и от страна на НАТО, и на Русия ", изясни още Янев. И предизвести, че тематиката за обострените връзки сред двете страни в спора за Украйна се е преекспонирала у нас в последните седмици - теза, която показва и Българска социалистическа партия.

Увеличеното наличие не носи мотив за съществени борби. Този вид плавания са увеличени, да, само че се съблюдават договореностите по този начин, че флот и военни кораби на непознати страни не престояват повече от контрактуваното време, акцентира още той.

Но във връзка с финансирането на бюджета на армията, министърът изясни, че едвам в последната година разноските за защита са почнали да се усилват.

Николай Дренчев от " Възраждане " прокара тезата на водача си Костадинов разгласи, че в границите на американските бази не се знаело с какво оръжие се разполага и каква е числеността на човешката мощ там. " Да не се окаже, че сме предпочитана цел в изискванията на един предстоящ спор? ", пита русофилът военния министър. Но срещна отговор, че непознати бази на наша територия няма. " Това, което цитирате, се назовават " взаимни уреди сред България и Съединени американски щати по силата на контракта от 2006 година, осъвременяван и развиван във връзка с действието им. В този лист има 4 места - с изключение на полигонът " Ново село ", Графа, авиобаза " Безмер " и базата в Айтос, която обаче не се употребява ".

Янев се наложи да изнесе мини лекция на Дренчев какво се случо на " Граф Игнатиево " и " Ново село ", както и че цифрите за бройка на силата в тях са непроменени и в никакъв случай не са нарушавани - на ротация до 2500 души, както и че тези бази се употребяват за разнообразни интернационалните учения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР