Да кажем нашето НЕ на геноцида срещу украинския народ и

...
Да кажем нашето НЕ на геноцида срещу украинския народ и
Коментари Харесай

Убийци! и Спрете геноцида под прозорците на Митрофанова

„ Да кажем нашето НЕ на геноцида против украинския народ и дейностите на съветските фашисти против човечеството! " Под този надпис се организира шествие в столицата пред посолството на РФ по отношение на терористичното взривяване на язовир " Нова Каховка ".

Взривяването на Каховската Водноелектрическа централа и заличаване на мирното население на Украйна, инфраструктурата ѝ е военно закононарушение. Запорожката АЕЦ е също под опасност! Замърсяване на Черно море е въпрос на дни! Мини, снаряди, уламки, фекалии, гробове и трупове. Това е геноцид освен против украинския народ, против всички нас! Техногенна и екологична злополука визира всеки от нас, освен украинци! Ние ще протестираме против тези дейности на руЗката федерация. Това настояват уредниците от съдружие " Майка Украйна ".



Протестът пред посолството на Руската федерация против съветския геноцид в " Каховка " стартира с пороен дъжд, само че това не спря събралото се голям брой български и украински жители ясно и изрично да заявят, че случилото се в Украйна злополучие след взривяването на язовирната стена на " Нова Каховка " е военно закононарушение.

Гражданите сигнализират, че този пагубен акт унищожава мирното население и инфраструктура на Украйна, слага под опасност Запорожката АЕЦ, а вредите единствено до няколко дни ще обиден Черно море.

Протестиращите скандират " Русия - терорист ", " Слава Украйна ", развяват знамето на Украйна и България и пеят песни.

Ул. " Никола Мирчев ", на която се намира посолството на Руската федерация е затворена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР