Да живееш без вода в най-горещите дни. Това се случва

...
Да живееш без вода в най-горещите дни. Това се случва
Коментари Харесай

Без вода от дни: Хората в свищовско село бедстват заради поредица от аварии  

Да живееш без вода в най-горещите дни. Това се случва на хора в свищовското село Козловец, а повода - поредност от повреди.

По високите елементи на селото вода на тънка бликам за по час тече най-вече два пъти в седмицата.
" Имам 97-годишен човек у дома. Вижте по какъв начин съм събирала вода, тъй като е на легло и питате ли ни по какъв начин се оправяме “, сподели Лиляна Манолова.

Повредата е сериозна и е в труднопроходима околност

От месец и половина животните във фермата на Красимир Воденичаров оцеляват на водоноски. Стопаните към този момент търпят и загуби.

" Загуба на мляко, загуба на животни. Не може при 40 градуса температура и просто без вода, просто е немислимо. Вместо да си свършим някаква друга работа, която е примерно за събиране на фуражи, ние си губим времето във водоснабдяване ", добави Красимир Воденичаров, който е фермер.

Пети ден големи количества вода се изсипват в нивите

Кметът на Козловец е безпомощен. Цялото село е в окопи поради повредите, а казусът освен, че не е решен, само че и се задълбочава.

" Има към този момент 50 позвънявания във ВиК. Аз се обаждам, намирам повредата. Няма рязане на асфалт, няма нищо копай са и това е ", сподели кметът на Козловец Борис Велев.

Недоволството е против некачественото осъществяване на плана

" Преди една година там подменихме напълно довеждащия тръбопровод, вода стига до обитаемото място, само че казусът е в амортизираната вътрешна водопреносна мрежа ", счита кметът на община Свищов Генчо Генчев.

Водопреносната мрежа в селото е благосъстоятелност на ВиК сдружението. От там споделиха за bTV, че реагират на всеки сигнал. Отстраняването на хипотетичните все още две повреди в помпените станции дадоха обещание да стартира на следващия ден. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР